Προειδοποιητικά φωτοβολταϊκά φωτιστικά ίσως δώσουν λύσεις, στις επικίνδυνες διασταυρώσεις

Γράφαμε προχθές πως υπάρχουν διάφορα σημεία καρμανιόλες στην πόλη μας και διασταυρώσεις που συνεχώς σημειώνονται τροχαία ατυχήματα.

Υπάρχει βέβαια η σχετική σήμανση με ταμπέλες STOP κτλ., αλλά ίσως να μην είναι αρκετή.

Δύο από αυτά τα επικίνδυνα σημεία είναι οι διασταυρώσεις Βενιζέλου – Κανάρη και Χανίων – Ηρακλείου. Είναι αρκετές οι φορές που έχουν σημειωθεί τροχαία στα παραπάνω σημεία.

Επειδή η συνολική κυκλοφοριακή μελέτη που θα αφορά ολόκληρη την πόλη μας και θα προβλέπει τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, μονοδρομήσεις και κάθε τι που θα αφορά την κυκλοφορία, θα αργήσει όπως γνωρίζουμε, προτείναμε ο Δήμος να τοποθετήσει φωτεινούς  πορτοκαλί σηματοδότες που θα αναβοσβήνουν συνεχώς θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Όταν προχθές κάναμε την πρόταση δεν γνωρίζαμε πόσο εύκολη και με χαμηλό σχετικά κόστος είναι η προμήθεια και η λειτουργία τους.

Σήμερα σε Δήμο της Ανατολικής Αττικής είδαμε αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο δήμος μας και το χρησιμοποιούν ήδη και αλλού.

Φωτιστικά που αναβόσβηναν κοντά σε σχολείο, πορτοκαλί LED, με φωτοβολταϊκή ενέργεια, προειδοποιώντας τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί.

Δηλαδή σε απλό στύλο που χρησιμοποιήτε για την τοποθέτηση πινακίδων οδικής σήμανσης, τοποθετείται το φωτοβολταϊκό και το πορτοκαλί LED που αναβοσβήνει και είναι έτοιμο.

Ούτε πανάκριβες βαριές κολώνες, ούτε σύνδεση με κολόνα της ΔΕΗ για παροχή ρεύματος, ούτε σέρβις, ούτε κόπηκε το ρεύμα.

Δωρεάν ρεύμα και συνεχόμενη λειτουργία.

Πιστεύουμε πως οι κάτοικοι της πόλης μας, όπως και οι υπόλοιποι συνάνθρωποί μας που περνάνε από την πόλη μας, αξίζουν να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά στις μετακινήσεις τους, είτε πεζοί είτε εποχούμενοι.

Ο Δήμος ας δείξει την ευαισθησία του και την ευθύνη που οφείλει να αισθάνεται για τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας και ας τοποθετήσει το συντομότερο δυνατόν τέτοια προειδοποιητικά φωτιστικά, σε σημεία  όπου έχει εντοπιστεί η αναγκαιότητά τους.