Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΠΛΑΝΗΣ OΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ “ΜΑΪΜΟΥ”

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου, ο επί σειρά ετών αντιδήμαρχος της πόλης μας κ. Μιχάλης Φράγκου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας έκανε μία βαρυσήμαντη ανακοίνωση.

Επαναλαμβάνοντας, τις αναπάντητες από το δήμο καταγγελίες, που είχε κάνει προ καιρού για έκδοση από το Δήμο ψευδών Βεβαιώσεων στο παρελθόν και άλλες που αφορούσαν “προστασία” μεγαλοφειλετών, αργομισθίες δημοτικών υπαλλήλων κ.ά., ανακοίνωσε πως δεν στηρίζει πλέον τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Καπλάνη.

Πριν καλά – καλά κοπάσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο θόρυβος από τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Φράγκου, συμπολίτης μας, λίγη ώρα αργότερα, κατήγγειλε στην ίδια συνεδρίαση πως του προτάθηκε από το δήμο να κόψει τιμολόγιο «ΜΑΪΜΟΥ» (ο χαρακτηρισμός είναι του συμπολίτη μας) προκειμένου να εισπράξει 2.500 ευρώ από το Δήμο για ΦΠΑ που είχε πληρώσει, από άλλο τιμολόγιο που είχε κόψει στο Δήμο για προμήθεια ασημένιων αναμνηστικών εμβλημάτων του Δήμου στα πλαίσια δημοσίων σχέσεων. αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Μέχρι στιγμής όλες οι παραπάνω καταγγελίες και ιδιαίτερα η τελευταία του συμπολίτη μας μένουν αναπάντητες από το δήμο, γεννώντας όμως ερωτηματικά για το κατά πόσο υπάρχει ή υπήρχε στο παρελθόν αδιαφάνεια στις πράξεις του Δήμου και υπάρχει ή υπήρχε διαφθορά, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα.

Βεβαίως τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα αφού ο συμπολίτης μας ούτε κατονομάζει αλλά ούτε αναφέρει πότε συνέβη αυτό που υποστηρίζει και δεν δίνει στοιχεία επί των καταγγελλομένων. Σημειώνω πως ο συμπολίτης μας είναι ο Γραμματέας της Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας κ. Δημήτρης Γλυκός.

Προσωπικά δεν υιοθετώ όσα ο συμπολίτης μας κατήγγειλε, αλλά άποψή μου είναι πως η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης πρέπει να πάρει θέση επί της σοβαροτάτης καταγγελίας και να απαιτήσει από τον κ. Γλυκό να κατονομάσει εκείνον που του έκανε την πρόταση για το τιμολόγιο «ΜΑΪΜΟΥ».

Η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή και δεν πρέπει να περάσει στο “ντούκο”.

Πάρις Βαμβακόπουλος