To 58% των κονδυλίων για την απασχόληση θα πάει στο Δημόσιο

Τα 223 εκατ. ευρώ από τα 381 εκατ. ευρώ των κονδυλίων που θα διατεθούν από εδώ και στο εξής για την απασχόληση ανέργων θα αφορούν θέσεις στους δήμους, τη δημόσια υγεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Με άλλα λόγια το 58% των σχετικών κονδυλίων που θα αφορούν προγράμματα απασχόλησης τα οποία θα προκηρυχθούν μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους, θα κατευθυνθεί για την ενίσχυση της απασχόληση στο δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο 42% (158 εκατ. ευρώ) θα κατευθυνθεί για την ενίσχυση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Παρόμοια είναι η σύνθεση των θέσεων απασχόλησης οι οποίες θα επιδοτηθούν με τα κονδύλια αυτά. Συγκεκριμένα, το 54% (ή 22.511) των νέων επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης θα αφορούν το Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Αντίθετα, μόλις το 46% (17.795) των νέων θέσεων θα αφορά τον ιδιωτικό τομέα.

Εξάλλου και η χρηματοδότηση των νέων προγραμμάτων θα προέλθει προπαντός από το Δημόσιο και συγκεκριμένα από τον ΟΑΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ θα συμβάλλει με 242 εκατ. ευρώ (63% συνόλου δαπανών ), ενώ με 155 εκατ. ευρώ θα συμβάλλει το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΠΑΝΑΔ και η ΠΑΝ.

του Δημήτρη Κατσαγάνη – Capital.gr