» Το ταξίδι της επιστροφής για την Αγία Ελένη

Το ταξίδι της επιστροφής για την Αγία Ελένη

Αναχώρησε το μεσημέρι από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης για την Βενετία.

Το ιερό σέβασμα το οποιο φιλοξενήθηκε στον Ι. Ν. της Αγίας Βαρβάρας στην πόλη μας για έναν μήνα, συνοδευόταν από τον Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο και τους υπαλλήλους της Αποστολικής Διακονίας.

Ο κ. Μουζενίδης υποδέχτηκε τον κ. Αγαθάγγελο και εν συνεχεία επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο της Ellinair.

Αρκετοί υπάλληλοι του αεροδρομίου έσπευσαν να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο και το Τίμιο Ξύλο λίγο πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι στην Βενετία.

Εχθές εξάλλου ολοκληρώθηκε η παραμονή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης με την τέλεση του Εσπερινού χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου και συνχοροστατούντων του Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου και του Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.

Στον τελευταίο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό συμμετείχε το Σώμα των Στρατιωτικών Ιερέων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Πλήθος πιστών έψαλε για τελευταία φορά τα εγκώμια μπροστά στο ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης και του τεμαχίου Τιμίου Ξύλου πριν αναχωρήσει για την Βενετία.

Τα εγκώμια της Αγίας Ελένης έψαλλε ο Βυζαντινός Χορός «Αντιφωνικόν Μέλος», με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Καμαριάρη, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους.

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΦΕΡΔΗΣ – ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ

Did you like this? Share it:
© 2017 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!