Μετεγγραφές: Δεύτερη ευκαιρία στους φοιτητές που “κόπηκαν”

%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%83-1Δεύτερη ευκαιρία δίνεται στους φοιτητές που έκαναν αίτηση για μετεγγραφή αλλά “κόπηκαν”, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τις περιπτώσεις των αδυνάτων προς φοίτηση νέων, οι οποίοι δεν πέρασαν στην πρώτη φάση των μετεγγραφών μέσα από το δικαίωμα των ενστάσεων που δίνεται και φέτος.

Οπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας:

Α. Η αύξηση κατά 2.204 περίπου του αριθμού των αιτήσεων για μεταγραφή, σε σχέση με τη περσινή ακαδημαϊκή χρονιά, δείχνει ότι η κρίση δυσχεραίνει τη φοίτηση σε ΑΕΙ πολλών νέων ανθρώπων.

Β. Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία το ζήτημα.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών

Συνολικά υποβλήθηκαν 12.318 αιτήσεις από τις οποίες έγιναν δεκτές και εξετάστηκαν οι 11.762 (οι υπόλοιπες 556 αιτήσεις υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους μετεγγραφής) και οι επιτυχόντες ανέρχονται στους 5.169, δηλ. ποσοστό 44%.

Σημειώνεται ότι ενστάσεις – αιτήσεις θεραπείας μπορούν να υποβληθούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, ενώ οι εισαχθέντες με την κατηγορία των παθήσεων της υπ’ αρ. Φ.151/17897/Β6 (ΦΕΚ 358 Β΄) ΚΥΑ (ποσοστό 5%), μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή με τους κωδικούς με τους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους μέσω του σχετικού συνδέσμου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, όσο υπάρχει ο θεσμός των μετεγγραφών, αυτές δημοσιοποιούνται μέσα σε μια εβδομάδα από την υποβολή των αιτήσεων. Μάλιστα οι μετεγγραφές πραγματοποιούνται, για πρώτη φορά επίσης, στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους.