Νοσοκομείο μόνο στα χαρτιά. Ομιχλώδες και αβέβαιο πλέον το μέλλον του

Έκλεισαν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ που λειτουργούσαν εδώ και χρόνια στην Ελευθερίου Βενιζέλου και μεταφέρθηκαν στο χώρο του πρώην Νοσοκομείου της πόλης μας.

Έκλεισαν πριν τρεις εβδομάδες και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, που πάνε εκεί με προγραμματισμένα ραντεβού για τον έλεγχο της υγείας τους, βρίσκουν την πόρτα κλειστή, χωρίς να έχουν ενημερωθεί εγκαίρως για τη μεταφορά των υπηρεσιών σε άλλο χώρο και χωρίς να υπάρχει κάποια ανακοίνωση που θα τους ενημερώνει για το πού πήγαν.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι γύρω μαγαζάτορες που τους ενημερώνουν και τους καθοδηγούν που να πάνε…

Η προχειρότητα και η αδιαφορία σε όλο τους το μεγαλείο!

Την πορεία των ιατρείων του ΕΟΠΥY της πόλης μας, που μεταφέρθηκαν στο πρώην Νοσοκομείο, ακολούθησαν κι άλλα ιατρεία άλλων Δήμων δημιουργώντας στον χώρο ένα μεγάλο Ιατρείο του ΕΟΠΥΥ, με διάφορες υπηρεσίες υγείας που βεβαίως διευκολύνουν τους ασφαλισμένους, αλλά σε καμία περίπτωση ο χώρος δεν λειτουργεί πια ως Νοσοκομείο.

Είναι πασιφανές ότι μόνο στα χαρτιά μπορεί ο χώρος αυτός να ονομάζεται πλέον Νοσοκομείο.

Παλαιότερα λειτουργούσαν αρκετές κλινικές (καρδιολογική, παθολογική, χειρουργική, ουρολογική κα). Σήμερα ΠΟΙΕΣ;;;;

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε πως βρίσκεται “Σε διαδικασία υλοποίησης η επισκευή της στέγης της πρώην Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα», μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα επαναλειτουργήσει η κλινική.

Αυτό ξερό και σκέτο… Ούτε χρονοδιάγραμμα. Ούτε αν θα λειτουργήσουν και πότε άλλες κλινικές, αν θα υπάρξουν εφημερίες, ώστε το “Νοσοκομείο” να “δικαιούται” να λέγεται ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Δυστυχώς οι προηγούμενοι το έκλεισαν και οι τωρινοί, που μέχρι πρότινος διατυμπάνιζαν ότι προωθούν την επαναλειτουργία του και μάλιστα την αναβάθμισή του, τώρα πλέον βάζουν οριστικά το λουκέτο, μετατρέποντάς το σε Ιατρεία ΕΟΠΥΥ.

Ορισμένοι έχουν μάλιστα και το θράσος να καμαρώνουν για τις ενέργειές τους και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι τήρησαν τις δεσμεύσεις τους, βαπτίζοντάς το χώρο “ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ” στα λεγόμενά τους. Λόγια, μόνο λόγια…!

Για να προλάβουμε όποιον διαφωνεί αναφερόμαστε στην λειτουργία του «Νοσοκομείου», σαν Νοσοκομείο, με την πλήρη έννοια της λέξεως.

Επιπλέον σημειώνουμε πως η εφημερίδα μας πάντα ήταν μπροστά σε ότι είχε να κάνει με την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, (24ωρη εφημερία, λειτουργία παιδιατρικής κλινικής και άλλων, καύση υπολειμμάτων χειρουργείων κ.ά.). Συνεχίζουμε από την ίδια σκοπιά και μετερίζι. Κοιτάμε όμως γύρω μας και βλέπουμε λίγους από εκείνους που υποστήριζαν πριν λίγα χρόνια όσα συνεχίζουμε με συνέπεια να υποστηρίζουμε εμείς, ακόμα και σήμερα και αφορούν την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου μας