Απάντηση του Δήμου στην καταγγελία συμπολίτισσά μας

Κύριε Διευθυντά, σας αποστέλλουμε την απάντηση του Αντιδημάρχου κ. Λεωτσάκου σχετικά με την καταγγελία της κ. Προσαλέντη προς αποκατάσταση της αλήθειας. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι εχουμε και δική της σημερινή απάντηση σε ότι της στείλαμε.

Η απάντηση στάλθηκε σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 11.28.
Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες διευκρινήσεις.
Αγία Βαρβάρα 24-3-2015

Αγαπητή κ. Προσαλέντη,

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση και οπωσδήποτε σεβόμαστε την άποψή σας και τους προβληματισμούς σας.

Απαντώντας λοιπόν στις παρατηρήσεις – καταγγελίες σας , σας ενημερώνω για τα εξής :

Σχετικά με την παρατήρηση του υπαλλήλου ο οποίος σας είπε ότι απαγορεύονται τα ζώα στο γκαζόν κατά τη γνώμη μου δεν θεωρείται «φραστικό επεισόδιο», εκτός και εάν έχετε κάποια στοιχεία για απρεπή συμπεριφορά τότε να προχωρήσουμε σε διερεύνηση.

Σε σχέση με τις ταμπέλες και την κείμενη νομοθεσία θέλω να σας ενημερώσω ότι απαγορεύονται τα ζώα συντροφιάς σε παιδικές χαρές, σε όλες τις άλλες όμως περιπτώσεις που επιτρέπονται θα πρέπει να συμμορφωνόμαστε με την περισυλλογή των περιττωμάτων που όπως αναφέρετε το κάνετε και σας συγχαίρω. Ο ιδιοκτήτης υποχρεούται μεταξύ άλλων να έχει σε δημόσιους χώρους το σκύλο με λουρί και σε ορισμένες περιπτώσεις με φίμωτρο.

Επίσης θέλω να σας επισημάνω ότι δεν υπάρχουν ταμπέλες του Δήμου που να αναγράφουν «Απαγορεύονται οι σκύλοι», αλλά σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 28492/11-5-09 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ΦΕΚ 931/τ.Β/18-52009 οι πινακίδες αναγράφουν α) «Απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα που δεν συνοδεύουν παιδί – Απαγορεύεται η είσοδος για ζώα συντροφιάς με εξαίρεση σκύλους – συνοδούς ατόμων με αναπηρία » οι οποίες τοποθετούνται σε παιδικές χαρές και β) «Απαγορεύεται η ρύπανση από ζώα συντροφιάς» σε όλους τους άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Να σας ενημερώσω επίσης ότι ο Δήμος μας είναι μέλος του ΔΙΚΕΠΑΖ το οποίο φροντίζει και περιθάλπει τα αδέσποτα ζώα και συνεργαζόμαστε άριστα με τα Φιλοζωικά Σωματεία.

Λυπάμαι πολύ για τα γραφόμενά σας σχετικά με έλλειψη πολιτισμού, αμορφωσιά, βαρβαρότητα και άλλους χαρακτηρισμούς και θέλω να σας επισημάνω ότι η ποιότητα πολιτισμού αποδεικνύεται καθημερινά στα μικρά και μεγάλα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες διευκρινήσεις και ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ