Το αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”, πριν, τότε και τώρα…

Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα έργα που κατασκευάστηκαν ποτέ στην πόλη μας, είναι αυτό του αναψυκτήριου “ΠΑΝΘΕΟΝ” στο βουνό.

Η πετυχημένη κατά πολλούς λειτουργία του, “σκέπαζε” επί χρόνια τα προβλήματα που είχε και το τελικό αδιέξοδο στο οποίο κατέληξε, με αποτέλεσμα το κλείσιμό του, τη λεηλασία του, τις καταστροφές και τα μεγάλα πρόστιμα που έπεσαν στο Δήμο μας, από διάφορους φορείς και βεβαιώθηκαν από τη ΔΟΥ.

Πρόστιμα που πληρώνει ο Δήμος μας, τα τελευταία χρόνια…

Οι διαφωνίες για το ποιος φταίει, ποιος ολιγώρησε και ποιος δε κινήθηκε αποτελεσματικά όταν έπρεπε, είναι ακόμα σημεία τριβής και ίσως μελλοντικά με περισσότερη ψυχραιμία τα πληροφορηθούμε.

Πάντως το γεγονός είναι πως σήμερα είναι ένας σωρός από σκουπίδια, σπασμένα τζάμια, καταστραμμένη υποδομή και αντικείμενα που εξαφανίστηκαν (επίπλωση κ.ά.).

Δύσκολα το αναψυκτήριο, έως αδύνατον, να λειτουργήσει μελλοντικά με τη μορφή και το μέγεθος που είχε παλαιότερα.

Μη ξεχνάμε πάντως πως τα πρόστιμα (περίπου 500.000 ευρώ) από δασαρχείο, πολεοδομία και αλλού, δεν τα πληρώνει όποιος “έφταιξε” για αυτά, αλλά ο λαός της πόλης μας, που αντί να γίνονται έργα στο Δήμο μας, με τα χρήματα αυτά, ξεχρεώνουμε δικές του “αστοχίες”…

Οι φωτογραφίες μας είναι από τις εργασίες εκσκαφής στο χώρο, από το αναψυκτήριο σε λειτουργία και από το κουφάρι του με τζαμαρίες σπασμένες κ.ά…