Δελτίο τύπου του Δήμου σχετικά με τις κερκίδες στο γήπεδο, απάντηση στον κ. Καπλάνη

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/2/2021

Kαπλάνης για πολλά γέλια…αν όχι για πολλά κλάματα!

Φωτογραφίζεται δίπλα στην φρεσκοτσιμεντοστρωμένη βάση-πλατφόρμα στην οποία θα πατήσουν οι κερκίδες του γηπέδου στα Ριμινίτικα και μας εγκαλεί διότι δήθεν καθυστερήσαμε δύο χρόνια να ξεκινήσουμε ένα έργο που δήθεν εκείνος μας άφησε.

Δεν ξέρουμε ποια παροιμία ταιριάζει στην περίπτωσή του (ταιριάζουν μάλλον πολλές) αλλά το να βάζει τα χέρια του για να βγάζει μόνος του τα μάτια του ξεπερνάει κάθε λογική εξήγηση.

Ο δήμος επί δημαρχίας του κ. Καπλάνη (στις 24-4-2019/ δύο εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές) υπέβαλε πράγματι αίτημα για χρηματοδότηση για την τοποθέτηση πάγκων και κερκίδων.

Ο φάκελος ήταν ελλιπής και μετά από αλληλογραφία με το υπουργείο Εσωτερικών συμπληρώθηκε στις 11-11-2019 και το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος II» στις 20-12-2019 με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης, έγινε ο διαγωνισμός, κατακυρώθηκε το έργο και βρίσκεται πλέον στον έλεγχο νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Πού όμως θα τοποθετούνταν οι κερκίδες του κ. Καπλάνη αφού δεν είχε προβλεφθεί η δημιουργία βάσης-πλατφόρμας;

Δεν είχε γίνει ούτε πρόβλεψη, ούτε μελέτη, ούτε αίτημα χρηματοδότησης για την κατασκευή βάσης-πλατφόρμας.

Θα είχαμε κερκίδες και δεν θα ξέραμε που να τις βάλουμε!

Αυτή η τσιμεντοστρωμένη βάση, δίπλα στην οποία ο κ. Καπλάνης φωτογραφίζεται, δεν υπήρχε καν στις σκέψεις του!!! Κατά τα άλλα φταίμε, γιατί καθυστερήσαμε δύο χρόνια να την φτιάξουμε.

Μα καλά, ποιος του τα γράφει, δεν τον λυπάται κανείς;

Με όλα τούτα, τρέχαμε σαν τρελοί να ετοιμάσουμε την μελέτη, να βρούμε τα χρήματα, να κάνουμε διαγωνισμό, να εκτελεσθεί το έργο της πλατφόρμας, πριν έλθουν οι κερκίδες και δεν θα είχαμε που να τις βάλουμε.

Τόσο ψέμα και τόσο θράσος από έναν άνθρωπο που μελέτη έτοιμη από το 2009 για τα Ριμινίτικα, περίμενε να ξαναέλθουμε εμείς μετά από δέκα χρόνια για να την εφαρμόσουμε. Που την κλειστή οδό Σαράφη από το 2014 περίμενε να ξαναέλθουμε εμείς μετά από δέκα χρόνια για να την ξανανοίξουμε. Που την ημιτελή από το 2016 αποχέτευση της οδού Καλατζάκου, περίμενε να ξαναέλθουμε εμείς μετά από δέκα χρόνια για να την ολοκληρώσουμε. Που τους άπλυτους επί δέκα χρόνια κάδους, περίμενε να ξαναέλθουμε εμείς μετά από δέκα χρόνια για να τους πλύνουμε. Που, που, που…

Ας έλθει με την συνοδεία δημοσιογράφων να μας δείξει τί πραγματικά μας άφησε γιατί τα ψάχνουμε και δεν τα βρίσκουμε!