Σωτηρόπουλος σχετικά με τους βανδαλισμούς και τις κλοπές στο 5ο Δημοτικό Σχολείο

Λάβαμε εχθές το βράδυ αργά, από τον Αντιδήμαρχο του Παιδιού κ. Σωτηρόπουλο Δημήτρη, το παρακάτω κείμενο, το οποίο αναφέρεται στους βανδαλισμούς και τις κλοπές που συνέβησαν προχθές Κυριακή στο 5ο Δημοτικό Σχολείο.

Το κείμενο έχει ως εξής:

“Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, λεηλατήθηκε το 5ο δημοτικό σχολείο. Ο Δήμος μας, πράττοντας το καθήκον του, έκανε ήδη την απολύμανση των χώρων και πραγματοποίησε όλες τις απαιτούμενες εργασίες, ώστε αύριο (σήμερα) το σχολείο να επαναλειτουργήσει.

Οι δράστες άγνωστοι προς το παρόν, πρέπει να αναζητηθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για την καταστροφή που προκάλεσαν.

Προκαλεί εντύπωση ωστόσο ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία από κάποιους, καθώς επίσης τα σχόλια και η αρνητική κριτική για τη στάση του δήμου, ενώ δε λείπουν μερικοί που επιχαίρουν με το μέγεθος των ζημιών!

Πρέπει να καταλάβουν ότι ο δήμος δεν είναι αστυνομία να συλλαμβάνει εγκληματίες, αλλά ούτε και την υποκαθιστά. Πράττει το καθήκον του στο μέτρο που του επιτρέπεται και μάλιστα στο ακέραιο. Όμως ας μας απαντήσουν, μήπως γνωρίζουν πού ήταν εξαφανισμένοι οι υπεύθυνοι, όταν οι δράστες ρήμαζαν και πλιατσικολογούσαν με υπόκρουση τον συναγερμό ο οποίος χτυπούσε αδιαλείπτως, παρόλο που είχαν ειδοποιηθεί από την εταιρεία security;

Γιατί δεν εμφανίστηκε κανείς τους;

Γιατί όταν είσαι υπεύθυνος ενός σχολείου οφείλεις να ενημερώσεις εγκαίρως αν χρειαστεί να απουσιάζεις, ποιός σε αντικαθιστά. Γιατί όταν έχεις θέση ευθύνης και σε ενημερώνουν ότι ρημάζουν το σχολείο σου, τρέχεις χωρίς δεύτερη σκέψη και δεν επιλέγεις να αλλάζεις πλευρό στο κρεβάτι.

Για να μη μιλήσω για το χαλασμένο παράθυρο απ’ όπου πιθανότατα βρήκαν δίοδο οι κλέφτες. Έπρεπε ή όχι να έχει ενημερωθεί ο δήμος για την ανάγκη επισκευής του;

Ας αφήσουν λοιπόν οι καλοθελητές τις δήθεν “κριτικές” γιατί για συκοφαντίες πρόκειται. Ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει. Μην επιδιώκουν άσκοπα να αποδώσουν ευθύνες σε μια δημοτική αρχή η οποία είναι πάντα και πανταχού παρούσα. Κι ακόμα περισσότερο είναι εκχυδαϊστές όταν για μικροπολιτικούς λόγους “στήνουν πανηγύρια” πάνω στα αποκαΐδια.

Εμείς συνεχίζουμε με ισχυρό το αίσθημα ευθύνης, το έργο που οι δημότες μας ανέθεσαν και μας είναι αδιάφοροι οι υπονομευτές. Όσοι στοιχίζονται στην περίμετρο της όποιας διαμάχης με την διάλυση, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να χαρακτηρισθούν οι ίδιοι έτσι.

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να αγωνίζεσαι εκτός από τις σκιαμαχίες με τα φαντάσματα που μόνοι τους συντηρούν στο μυαλό τους. Δεν προσφέρεται η καταστροφή των σχολείων για πόλεμο κατά της δημοτικής αρχής. Για μια ακόμη φορά θα σας το πω ευθέως «Αλλάξτε τον τρόπο που πολεμάτε διότι δεν σας τιμά».

Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Αντιδήμαρχος του παιδιού”