Και στην Αγ. Βαρβάρα αυθαίρετες καταλήψεις από καφετέριες

Καταγγελία για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχει τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα πάνω στο οδόστρωμα, έκανε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πράξη Ευθύνης» Αλεξάνδρα Φέγγη, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας.

Μίλησε μάλιστα για ένα ζήτημα τόσο ασφάλειας, όσο και αυθαιρεσίας και παρανομίας, και ζήτησε να μάθει τι ενέργειες έχει κάνει η διοίκηση του Δήμου σχετικά, κάνοντας λόγο για περίεργη κάλυψη και άρα διαπλεκόμενες σχέσεις.

Στο ίδιο κλίμα όμως κινήθηκε και η παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θεόδωρου Βασιλάκου, ο οποίος υποστήριξε ότι η κατάσταση αυτή εξακολουθεί να υφίσταται, κατηγορώντας μάλιστα και εκείνος τη Δημοτική Αρχή ότι καλύπτει τον επιχειρηματία. «Τον καλύπτετε. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι. Αν το είχα εγώ, θα μου το είχατε ξηλώσει» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της διοίκησης, ο Αντιδήμαρχος Θεμιστοκλής Ντάβιος ξεκαθάρισε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει επιληφθεί η αστυνομία, έχουν γίνει μηνύσεις και τα τραπεζοκαθίσματα έχουν αποσυρθεί, ενώ υποστήριξε, απευθυνόμενος προς μέλη της αντιπολίτευσης, ότι «γνωρίζουν τον επιχειρηματία πολύ καλύτερα από τον ίδιο».  Για το θέμα μίλησε και ο Αντιδήμαρχος Παντελής Πρεντάκης, ενημερώνοντας σχετικά με την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων γενικότερα, ότι με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, δεν υπήρχε όργανο του Δήμου που να τα ελέγχει όλα αυτά.

«Δημιουργήθηκε λοιπόν ένα κενό» τόνισε και πρόσθεσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη πάρει απόφαση για την οργάνωση μιας επιτροπής, η οποία έχει ενεργοποιηθεί και θα κληθεί αν ελέγξει τις όποιες παραβιάσεις.

Πηγή: newsTA