Ανδρέας Λεωτσάκος: “Υγιείς και ανθεκτικές πόλεις στην περίοδο της κρίσης”

Σήμερα είχα την χαρά και την τιμή να συμμετέχω, στο 16o Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ με τίτλο «Υγιείς και ανθεκτικές πόλεις στην περίοδο της κρίσης: Η εφαρμογή των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης μέσω των 6 πολιτικών του Π.Ο.Υ για τον άνθρωπο», που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Είναι γεγονός ότι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση εξαιτίας της πρωτοφανούς πανδημίας του covid -19. Αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι έχει γρήγορα αντανακλαστικά και την ικανότητα να κινητοποιείται άμεσα και να υποστηρίζει τους πολίτες της, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης μας Γιώργος Πατούλης.

Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι έχουμε μπροστά μας μια ιστορική ευκαιρία, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω στοχευμένων προγραμμάτων μπορεί να πετύχει μια σημαντική στροφή προς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στόχος μας είναι να φτάσει σε κάθε σπίτι το πρόγραμμα που σώζει ζωές μέσω της πρόληψης και της ενημέρωσης.

Με την εφαρμογή μιας ευρείας κοινωνικής πολιτικής που αφορά στη δημόσια υγεία, αλλά και ταυτόχρονα προάγει την εξατομικευμένη προσέγγιση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια σωστής ενημέρωσης των πολιτών σε επίπεδο προστασίας και διατήρησης της υγείας τους, ενώ παράλληλα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα αποσυμφορηθεί. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι μέσω αυτής της διαδικασίας, πολλοί συμπολίτες μας θα καταφέρουν να σώσουν τις ζωές τους. Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς τους διοργανωτές του συνεδρίου για την άψογη οργάνωση αυτού.