Προβληματική έως επικίνδυνη η διέλευση μαθητών και άλλων πεζών, στην Π. Π. Γερμανού…

Προβληματική, έως επικίνδυνη, είναι η διάσχιση και διέλευση μαθητών και γονιών, της Π. Π. Γερμανού στην πλατεία που είναι ο “ΛΙΘΟΣ” προς το 7ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και άλλων πεζών.

Οι διαγραμμίσεις της διάβασης πεζών στο οδόστρωμα, στα φανάρια, έχουν σχεδόν σβήσει και χρειάζονται να βαφτούν ξανά, ώστε να είναι ευδιάκριτες στους οδηγούς.

Εκείνο όμως που είναι άκρως επικίνδυνο είναι η περίφραξη του πεζοδρομίου στην οδό Θεμιστοκλέους, δρόμου με μεγάλη κίνηση, αλλά και η περίφραξη του πεζοδρομίου στην Π. Π. Γερμανού που ξαφνικά κόβεται με άλλη περίφραξη και οι πεζοί αναγκάζονται να κατέβουν στο οδόστρωμα, προκειμένου να πάνε στο σχολείο ή σε κάποιον άλλον προορισμό τους.

Πιστεύουμε πως πρόκειται για αβλεψία εκείνων που τοποθέτησαν τα πλέγματα και πως θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών από το σημείο αυτό και ιδιαίτερα των μαθητών.

Στο παρελθόν είχε γραφτεί η δικαιολογία πως όταν γίνονται έργα, υπάρχουν και διάφορες αναστατώσεις. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, εδώ και 10 μήνες δεν γίνεται κανένα έργο στο σημείο. Ακόμα όμως και να ξεκινήσουν πάλι κάποια στιγμή, προτεραιότητα πρέπει να έχει η ασφάλεια των μαθητών και των άλλων πεζών…