Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας: Συντονιστική σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας

Την Τετάρτη 03–12-2014 πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας  Δυτικής Αθήνας, συντονιστική σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας.

Στην σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Τζόκας τόνισε την ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας   όλων των εμπλεκόμενων φορέων  σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και πρότεινε τον καθορισμό ενός οργανωμένου χώρου που θα λειτουργήσει ως συντονιστικό κέντρο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης ο συντονισμός και η άμεση παρέμβαση όλων των φορέων κατά τη διάρκεια των πρόσφατων βροχοπτώσεων που έπληξαν τη Δυτική Αθήνα κατά την 24η Οκτωβρίου 2014 αλλά και οι ενέργειες που έγιναν μετά τα συμβάντα. Όσον αφορά την πρόληψη από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, συζητήθηκε η επικαιροποίηση του σχεδιασμού και η ετοιμότητα των φορέων, ο έλεγχος της καλής λειτουργίας των μηχανημάτων και του εξοπλισμού, οι ενέργειες αποχιονισμού του οδικού δικτύου κ.α.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ.Τσούπρα, ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Αθήνας κ. Γρηγοριάδης, η προϊσταμένη του Τμήματος ΠΠ της Περιφέρειας, οι αντιδήμαρχοι των  Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας καθώς και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και του ΑΣΔΑ.

Παρευρέθηκαν επίσης οι διοικητές του 2ου και του  10ου ΠΣ, ο διοικητής του Α’Α.Τ Περιστερίου, ο διοικητής της Τροχαίας Αιγάλεω, ο Δ/ντης της ΕΜΥ καθώς επίσης και εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αθήνα.

πηγή: westnews.gr