Έκτακτα μέτρα λόγω καιρικών φαινομένων για πυρκαγιά το Σάββατο – Απαγόρευση κυκλοφορίας στο βουνό

Φλόγες και καπνοί στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας, κοντά στα Ψαχνά σε πυκνή δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018. Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και 2 Πετζετέλ (Pezetel). ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, ενημερώνει για τους κινδύνους πυρκαγιάς στην περιοχή μας, για το Σάββατο 25 Ιουλίου, λόγω των καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων.

Κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων απαγορεύεται στους πάντες, όπως και σήμερα, η κυκλοφορία στο βουνό, από την οδό Φλέμινγκ, και τους Πεζόδρομους Δούσμανη και Παπαδιαμάντη έως την κορυφογραμμή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: