“ΟΡΙΖΩ” Κίνημα Ελλήνων Πολιτών – Η κ. Μαρία Δημητρίου Πρόεδρος

Γράφαμε πρόσφατα πως σχεδόν έτοιμο να πάρει μέρος στις Βουλευτικές εκλογές είναι ένα καινούργιο κόμμα.

Όντως σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου, έγιναν οι πρώτες δημόσιες αναρτήσεις που το αφορούν.

Ο ΤΙΤΛΟΣ : “ΟΡΙΖΩ” ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ η κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

“ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΒΛΗΜΑΤΟΣ”

Το έμβλημα του κόμματος είναι ένα χέρι το οποίο κρατά έναν κονδυλοφόρο. Tο φτερό του κονδυλοφόρου είναι σε δύο αποχρώσεις πορφυρού χρώματος προς την βάση και κόκκινο προς το τελείωμα του φτερού. Το πορφυρό είναι χρώμα πνευματικό, εμπνέει σεβασμό, δηλώνει την υπερηφάνεια, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη ενώ φανερώνει τις καλλιτεχνικές τάσεις. Δηλώνει επίσης την επισημότητα, την εγκράτεια και σοβαρότητα την οποία επιδιώκει το κόμμα μας ως νέο κόμμα στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου. Το δε κόκκινο συμβολίζει την ενότητα, την ωριμότητα, την ορμή, αλλά ταυτόχρονα συμβολίζει και το αίμα των Ελλήνων που αγωνίσθηκαν θυσιάζοντας την ζωή τους για την εδραίωση της δημοκρατίας στην χώρα μας, μια δημοκρατία που με την ίδρυση του κόμματός μας καλούμαστε να διαφυλάξουμε.

Η δε μεμβράνη του κονδυλοφόρου ειναι χρώματος κίτρινου, χρώμα που συμβολίζει την διαύγεια της σκέψης, την επικοινωνία και ενοποίηση. Επίσης είναι το χρώμα του ήλιου που με την γραφή του ευελπιστούμε να λάμψει το μεγαλείο των πολιτικών μας ιδεών και κατ’ επέκταση της πατρίδας μας.

Δεξιά του κονδυλοφόρου τοποθετείται η λέξη ΟΡΙΖΩ όπου είναι και ο τίτλος του κόμματος, τίτλος ο οποίος εκφράζει την απόλυτη επιθυμία των συνιδρυτών, να αποφασίσουν, να επιλέξουν, να καθορίζουν και να ορίζουν τον τρόπο της πολιτικής τους αντιπροσώπευσης, θέλοντας με τον ορισμό του τίτλου να δώσουν στον Έλληνα πολίτη την εικόνα και την δυνατότητα να διακρίνει μια νέα, καινούρια αντίληψη, που λέγεται βιωματική πολιτική κατά την οποία οι απλοί καθημερινοί έλληνες πολίτες θα έχουν την ευκαιρία μέσα απο το δημοκρατικό μας πλαίσιο να ορίζουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και μέσα απο τις δυνατότητες που παρέχει το Σύνταγμα να διεκδικήσουν ενα πολιτικό σύστημα που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Η λέξη ΟΡΙΖΩ είναι γραμμένη με τον συμβατό τρόπο γραφής και τοποθετείται στην δεξιά πλευρά του χεριού που κρατάει τον κονδυλοφόρο και είναι χρώματος γαλάζιου. Το γαλάζιο είναι το χρώμα της συνείδησης, της αρμονίας και της ηρεμίας. Επίσης το γαλάζιο επιλέχθηκε για την λέξη του ΟΡΙΖΩ, διότι η πολιτική του κόμματος θα πρέπει όπως και το χρώμα της λέξεως να είναι ευσεβής να εκφράζει υγιή συναισθήματα, την αφοσίωση στα ιδεώδη και στην μάθηση.

Ταυτόχρονα το γαλάζιο είναι το χρώμα της σταθερότητας όπως και οι τοποθετήσεις του κόμματός μας αλλά και οι πολιτικού περιεχομένου πεποιθήσεις των συνιδρυτών του ΟΡΙΖΩ κίνημα ελλήνων πολιτών.

Η δε μύτη γραφής του κονδυλοφόρου ακουμπά στην λέξη κίνημα που ειναι χρώματος πρασίνου. Ο κονδυλοφόρος ακουμπά στην λέξη κίνημα πράσινου χρώματος. Συμβολικά, το πράσινο εκφράζει την αναγέννηση της πολιτικής μας συνείδησης και Αναστάσης. Είναι το χρώμα της φύσης αλλά και της κοινωνικής προσφοράς και ισορροπίας, αρχές που άλλωστε διέπουν την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος και των συνιδρυτών.

Δίπλα στην λέξη κίνημα η οποία ειναι χρώματος πρασίνου έπεται η λέξη ΕΛΛΗΝΩΝ. Η παραπάνω λεξη ειναι χρωματισμένη ΜΠΛΕ, όπου το μπλε συμβολίζει τους ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες και παράλληλα συνδέεται με το χρώμα της θάλασσας με το οποίο ο ελληνισμός ειναι άρρηκτα συνδεδεμένος διαχρονικά. Οι Έλληνες με την ναυτική τους ικανότητα έχουν εξαπλώσει σε όλα τα μήκοι και πλάτοι του κόσμου τον πολιτισμό και τα ιδεώδη της Ελλάδος.

Στη συνέχεια της λέξης ΕΛΛΗΝΩΝ βρίσκεται η λέξη ΠΟΛΙΤΩΝ, για την οποία επιλέχθηκε το πορτοκαλί χρώμα, θέλοντας να αποτυπώσουν οι ιδρυτές τις προσδοκίες των πολιτών που μοιράζονται τις ιδέες, τις ανησυχίες και τις προκλήσεις. Το πορτοκαλί χρώμα είναι χρώμα που συμβολίζει την δημιουργικότητα, την αποφασιστικότητα, την επιτυχία, την ενθάρρυνση και την αντίδραση στα πολιτικά παρωχημένα καθεστώτα. Όλα τα παραπάνω συνετέλεσαν στην απόφαση εκλογής του συγκεκριμένου χρώματος στην λεξη ΠΟΛΙΤΩΝ η οποία είναι συνέχεια της λέξης ΕΛΛΗΝΩΝ.

Η κυρία Μαρία Δημητρίου είναι επιμελήτρια κοινωνικής πρόνοιας. Επιστημονική συνεργάτιδα των Πανεπιστημίων Αθηνών, Ιωαννίνων και Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης.

Επίσης διετέλεσε αιρετή νομαρχιακή σύμβουλος από το 2000 έως το 2004.

Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας τσιγγάνων το 1998 1999. Γενική γραμματέας μορφωτικού συλλόγου Ελλήνων αθιγγάνων το 2005.

Και υποψήφια ευρωβουλευτής το 2015.

Τον Μάιο του 2020 ανέλαβε το τιμόνι τής πρώτης προσπάθειας πολιτικού κόμματος μεταξύ Ελλήνων τσιγγάνων και μη ως Πρόεδρος τού ΟΡΊΖΩ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΉΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ..