Εργαζόμενοι στο Δήμο ενημέρωσαν συμπολίτες μας στις λαϊκές αγορές, για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής…

Τις λαϊκές αγορές της πόλης μας επισκέφτηκαν εργαζόμενοι στο Δήμο, σήμερα το πρωί και ενημέρωσαν τους συμπολίτες μας σχετικά με την έφεση που αποφάσισε να καταθέσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία τους δικαίωνε και τους μετέτρεπε σε εργαζόμενους αορίστου χρόνου (μόνιμους).

Επίσης εργαζόμενοι στο Δήμο συγκεντρώθηκαν εχθές στο χώρο του ΚΗΦΗ, στηρίζοντας τους 27 συναδέλφους τους, ενώ σχετικό πανό έχει αναρτηθεί σήμερα στην καγκελόπορτα του Βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου στην οδό Σιπύλου.

Στις λαϊκές αγορές (Ματσούκα και Πολυκατοικίες) οι περισσότεροι κάτοικοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το γεγονός και ζητούσαν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Αρκετοί συμπολίτες μας γνωρίζονται με το προσωπικό μέσα από τα πόστα που υπηρετούν και επί χρόνια εξυπηρετούν (Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Η.Φ.Η. και Βοήθεια στο Σπίτι).

Ιδιαίτερα μάλιστα γυναίκες που έστελναν παλαιότερα τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου και έχουν προσωπική άποψη για εκείνους, την προσφορά και την φροντίδα που έδιναν αγόγγυστα στα παιδιά τους, δεν δίστασαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, κατά της απόφασης και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος κ. Μίχος και στην πλειοψηφία της αποτελείται από στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Οι εργαζόμενοι εκτός της συζήτησης μοίραζαν και την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 30.06.2020 το πρωί αποφασίστηκε και μάλιστα δια περιφοράς, από την οικονομική επιτροπή του δήμου μας, η άσκηση έφεσης κατά της απόφασης 589/2020 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και ο ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου, η οποία δεν έχει επιδοθεί ακόμα από το δικηγόρο μας, σύμφωνα με την οποία, η σχέση εργασίας με το δήμο των κοινωνικών δομών (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι) του Δήμου Αγ. Βαρβάρας μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου, μετά από πολυετείς διαδοχικές συμβάσεις εργασίας, αναγνωρίζοντας ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το γεγονός μας αιφνιδίασε δυσάρεστα, μιας και μόλις την Πέμπτη 25/6/2020, ο δήμαρχος, κ. Λάμπρος Μίχος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συνάδερφο, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος συνάντησης μαζί μας, γιατί δεν είχε τίποτα στα χέρια του για το θέμα της αγωγής μας, σε απάντηση του εδώ και 10 μέρες αιτήματος μας, για συνάντηση παρουσία του δικηγόρου μας και του Σωματείου.

Εδώ και 11 έως 18 χρόνια έχουμε στηρίξει τις κοινωνικές δομές του δήμου Αγ. Βαρβάρας κάτω από αντίξοες συνθήκες και συγκυρίες και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι πολυπαθείς κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν με 27 άτομα μόνιμου προσωπικού αλλά ο Δήμαρχος με τη στάση του δείχνει να το αρνείται.

Καλούμε το Δήμαρχο, να ακυρώσει την απόφαση της οικονομικής επιτροπής και να μην ασκήσει έφεση. Να παρθεί αυτή η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο που συμμετέχουν όλες οι πολιτικές παρατάξεις του τόπου μας δια ζώσης και όχι δια περιφοράς με τη συμμετοχή όλων μας και των δημοτών που έχουν τον πρώτο λόγο μιας και αυτοί είναι οι ωφελούμενοι όλων αυτών των υπηρεσιών.

Να ακολουθήσει το παράδειγμα και άλλων Δήμων, όπου υπήρχαν αντίστοιχες θετικές αποφάσεις (Χαϊδαρίου, Αγίας Παρασκευής, Ελληνικού-Αργυρούπολης κ.α) και οι Δήμαρχοι δεν άσκησαν έφεση.

Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό. Χειριζόμαστε με ζήλο λεπτούς τομείς της κοινωνικής ζωής της πόλης μας.

27 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΚΗΦΗ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ