Οι εξετάσεις των μουσικών τμημάτων της Ένωσης Κρητών της πόλης μας


Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις των μαθητών των μουσικών τμημάτων της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας «Η Μεγαλόνησος».

Παρά την πρωτόγνωρη εμπειρία που επέβαλε σε όλο τον κόσμο η πανδημία του covid-19, οι μαθητές μας συνέχισαν εξ’ αποστάσεως τα μαθήματα μουσικής με τον καταξιωμένο δάσκαλο μας Μάνο Πυροβολάκη, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία τηλεκπαίδευσης και αξιοποιώντας το χρόνο της καραντίνας δημιουργικά.

Έτσι, φτάσαμε στην ημέρα των εξετάσεων, όπου ένας-ένας ο κάθε μαθητής κι η κάθε μαθήτρια, όλων των επιπέδων (1-4), παρουσίασε στην επιτροπή αξιολόγησης την εξέλιξή του, αφήνοντάς τους πλήρως ικανοποιημένους, όπως φάνηκε κι από τις υψηλές βαθμολογίες που απέσπασαν.

Μετά τις εξετάσεις, όλοι μαζί, δάσκαλος, μαθητές, γονείς και μέλη, χαρήκαμε την όμορφη βραδιά στην αυλή της Ένωσης, παίζοντας λύρες, λαούτα, μαντολίνα και τραγουδώντας παλιούς και νεώτερους σκοπούς του νησιού μας.

Ευχάριστη νότα της βραδιάς, το πέρασμα μιας εξαιρετικής ομάδας ποδηλατών την πόλης μας, οι οποίοι περνώντας μπροστά από την Ένωση, στάθηκαν και χειροκρότησαν τους μικρούς μας μουσικούς.

Πως θα μπορούσαμε να μην ανταποδώσουμε την πρεπειά τους με ένα κέρασμα, αλλά και να αδράξουμε την ευκαιρία να τους καλέσουμε κατά τη νέα περίοδο, να κάνουμε από κοινού μια εκδήλωση προβολής και διάδοσης του ποδηλάτου και του αθλητισμού!

Η ολοκλήρωση κάθε χρονιάς και κάθε στόχου, μπορεί να αφήνει μια νοσταλγία για ότι τελείωσε, αλλά παράλληλα μας γεμίζει με ικανοποίηση για ότι με κόπο καταφέραμε.

Αυτό όμως που ζήσαμε πάλι, μας γέμισε δύναμη, αισιοδοξία κι ελπίδα για να συνεχίσουμε στο δρόμο του πολιτισμού με συνέπεια, πολύ δουλειά και αξίες που εφαρμόζουμε στην πράξη.

Γιατί… τα λόγια, λόγια μένουνε, περνούνε και πορίζουν, μα οι πράξεις γίνονται δεντρά που τις καρδιές στηρίζουν!