Αλεξάνδρα Φέγγη προς Δημήτρη Παπαγιάννη: “Μην αυτοχειριάζεστε!”

Δημοσιεύσαμε πριν λίγες ημέρες μία επιστολή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Δραματικής Σχολής της πόλης μας, κ. Δημήτρη Παπαγιάννη προς την Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. κ. Φέγγη Αλεξάνδρα σχετικά με τη Σχολή η οποία λειτουργεί στον χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ.

Σήμερα λάβαμε απάντηση της κ. Φέγγη προς τον κ. Παπαγιάννη, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω:

“Κ. Παπαγιάννη, μην αυτοχειριάζεστε!

Αντί να τιμήσετε την πολύχρονη κοπιώδη προσπάθειά σας για τη Σχολή και την οποία σας αναγνωρίζαμε πάντα, επιλέξατε στο γέρμα της θητείας σας να ενσαρκώσετε τον ρόλο της Μήδειας και αυτοακυρώνεστε!

Η πορεία σας στη Δραματική Σχολή, με τις τωρινές μεθοδεύσεις σας, γίνεται «μια θλιβερή γραμμή κεριών σβυσμένων, λυωμένων και κυρτών» (παραφράζοντας τον Καβάφη) ενώ θα μπορούσατε να διατηρήσετε το φως τους και τη λαμπρότητά τους, μεταλαμπαδεύοντας την πείρα σας, με αγάπη, στον νεαρό διάδοχό σας! Αντ’ αυτού επιδοθήκατε σ’ έναν μανιώδη αγώνα καταστροφής.

Εσείς δηλώσατε την επιθυμία να μην είστε πλέον Διευθυντής της Σχολής και κανείς δεν σας έδιωξε.

Καταγγέλλετε συνθήκες τις οποίες εσείς με την απραξία σας επιφυλάξατε για την Δραματική Σχολή. Όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή δημιούργησε έναν ΧΥΤΑ μέσα στη σχολή και έφερε τα απορριμματοφόρα, «θάβατε» τις καταγγελίες των καθηγητών και αφήσατε εκπαιδευτικό προσωπικό και σπουδαστές στο έλεος των σκουπιδιών και των τρωκτικών! Με την παρέμβαση τη δική μου, των κ. κ. Σωτηρόπουλου και Βασιλάκου απαλλαγήκατε από τα σκουπίδια! Εσείς απλώς… «στενοχωριόσασταν»!

Φημολογείται ότι ετοιμάζεστε να ανοίξετε δική σας Δραματική σε όμορο δήμο αλλά αυτό, αν ισχύει, θα ήταν ανέντιμο να το κάνετε σε βάρος της δικής μας Σχολής!

Η Δραματική Σχολή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης» απευθύνεται σε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν σε σχολές υψηλού επιπέδου με υψηλά δίδακτρα και εδώ τους παρέχεται υψηλή εκπαίδευση με χαμηλά δίδακτρα γιατί ακριβώς μπορεί ο Δήμος να την επιχορηγεί.

Δεν είναι σκοπός μας το κέρδος σε αντίθεση με μια ιδιωτική σχολή όπως αυτή που, πιθανά, θέλετε να δημιουργήσετε. Αυτή τη Σχολή επιθυμείτε να καταστρέψετε; Αυτή είναι η φιλοσοφία σας και η αγάπη σας προς τους νέους;

Μετά τις νέες συνθήκες, λόγω κορωνοϊού, σας δόθηκαν όλοι οι δυνατοί, εγκεκριμένοι από την επόπτρια υγείας, χώροι από τον Δήμο για τη διεξαγωγή μαθημάτων και εξετάσεων. Εγώ η ίδια σας ζήτησα προσωπικά σε τηλεφωνική μας επικοινωνία να γίνουν οι εξετάσεις του Γ έτους στο «Ρίτσος» επειδή παρευρίσκεται και επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και θα ήταν όχι μόνο προς όφελος της Σχολής να μπει η επιτροπή σ’ έναν τέτοιο πολυτελή χώρο αλλά και γιατί όπως σας είπα θεωρούσα ότι οι τελευταίες σας διπλωματικές στη Σχολή μας ως Διευθυντή, σας άξιζε να γίνουν εκεί, στον ιδανικότερο υπερπολυτελή χώρο! Μέχρι τότε η επικοινωνία μας ήταν σε καλό κλίμα.

Από εκεί και μετά, μόλις είδατε ότι οι δυσκολίες ξεπερνιούνται διακόψατε κάθε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου.

Υποβάλατε σε δοκιμασία τους σπουδαστές κάνοντας μάθημα στο προαύλιο της σχολής μέσα στο λιοπύρι και τα χώματα λέγοντάς τους, ψευδώς, ότι το Ρίτσος απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί, προφανώς για να εκμεταλλευτείτε τη δίκαιη αγανάκτησή τους και θυμό τους εναντίον της Σχολής! Με δική μου παρέμβαση, την οποία χαρακτηρίσατε «εξωθεσμική», ξεχνώντας ότι η Σχολή δεν είναι δική σας αλλά του Δήμου, αναγκαστήκατε να στείλετε τελικά εκεί το Α και Β έτος.

Σας δόθηκαν χώροι του πρώην Πνευματικού Κέντρου, κι αυτοί εγκεκριμένοι, που χρησιμοποιούσε η Σχολή παλαιότερα και δεν τους χρησιμοποιείτε! Σας δόθηκε και το Πέτρινο (αποθήκη) που τόσο καιρό διακαώς επιθυμούσατε να χρησιμοποιήσετε γνωρίζοντας τα προβλήματά του (τσιμεντωμένη δεύτερη έξοδος) και τώρα καταγγέλλετε αυτό που επιλέξατε!

Κάνετε ό,τι μπορείτε για τη δυσφήμηση της Σχολής.

Κύριε Παπαγιάννη, όλοι θα καταλάβουν τι συμβαίνει αν απαντηθούν τα κάτωθι ερωτήματα:
• Ποιος έκανε τις καταγγελίες πριν την επανέναρξη της Σχολής από τον κορωνοϊό στην Αποκεντρωμένη για «ξεψάχνισμα» του φακέλου της Δραματικής Σχολής;
• Γιατί καθηγήτρια της Σχολής, κατέβασε ανάρτησή της με φωτό από το «Ρίτσος», μέσα σε λίγες ώρες, που μιλούσε για τη γενναιοδωρία του Δήμου απέναντι στους σπουδαστές; Μήπως την ανάγκασε κάποιος;
• Ποιος κατέβασε και γιατί από το facebook της Σχολής την επωνυμία «Ιάκωβος Καμπανέλλης»; Μήπως σχεδιάζεται λειτουργία άλλης σχολής «Ιάκωβος Καμπανέλλης» και με ποιο δικαίωμα;
• Ποιος διασπείρει φήμες ότι η Δραματική Σχολή της Αγίας Βαρβάρας θα κλείσει;

Μήπως έχετε κάποια σχέση με όλα αυτά;

Όσο για την επιστολή των καθηγητών είναι εντυπωσιακός ο τρόπος και η ταχύτητα εκμετάλλευσής της!

Ανταποκριθήκαμε άμεσα!

Μου τη στείλατε Δευτέρα 15 Ιουνίου 12.20 μ.μ (μεσημέρι) και εγώ, την επομένη, Τρίτη 16 Ιουνίου πρωί 7.30 με 8.00 πμ έστειλα συνεργείο και καθάρισαν αυτά που ζητήσατε!

Εσείς όμως λειτουργήσατε δόλια και πριν μου αφήσετε χρόνο, την ίδια μέρα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 10.10 μ.μ (βράδυ) την προωθήσατε στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Θεάτρου του Υπουργείου Πολιτισμού ως καταγγελία, χωρίς φυσικά να περιμένετε την ανταπόκρισή μου στο αίτημα και είμαι βέβαιη ότι πράξατε αυθαίρετα χωρίς τη συγκατάθεση τουλάχιστον των δύο από τους τρεις καθηγητές.

Και βιαστήκατε τόσο, που την Τρίτη 16 Ιουνίου πρωί τη στείλατε και στις εφημερίδες, με φωτογραφία των χόρτων έξω από την κλειστή δεύτερη έξοδο του πέτρινου, παλαιότερες, γιατί ήδη είχε καθαριστεί ο χώρος. Κι ακολούθως ετοιμάσατε ταχύτατα καταγγελτική επιστολή την Τρίτη 16 Ιουνίου γράφοντας «Έκρυθμη και αφόρητη κατάσταση».

Μακάρι αυτόν τον δυναμισμό να είχατε επιδείξει παλαιότερα, τότε που πράγματι υπήρχε λόγος, ανιδιοτελής! Δεν θα υπήρχαν απορριμματοφόρα σήμερα στον χώρο της ΒΙΟΧΡΩΜ!

Παρά τις όποιες προσπάθειές σας, όμως, η Σχολή όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά της επιφυλάσσουμε κι ένα λαμπρό μέλλον!

Γιατί εμείς κοιτάζουμε……. «εμπρός τα αναμμένα κεριά»!

Αλεξάνδρα Φέγγη
Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.”