Συνελήφθησαν οι ληστές πεζών σε Αγία Βαρβάρα – Χαϊδάρι με μαχαίρια ή πέτρες!

Οι συλλήψεις δύο καταζητούμενων κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και του Χαϊδαρίου και πραγματοποιήθηκαν την 30-4-2020 και την 4-5-2020 αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, ανακοινώθηκαν με δελτίο τύπου.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση, από δράστες οργανωμένους για διάπραξη κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα, ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας και εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες ημεδαποί, μαζί με άλλους συνεργούς τους, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται εδώ και έξι μήνες, ακινητοποιούσαν πεζούς, τους χτυπούσαν βάναυσα, τους έβαζαν τα μαχαίρια στο λαιμό ή τους απειλούσαν με… πέτρα(!) ότι θα τους ανοίξουν το κεφάλι αν αντισταθούν και δεν παραδώσουν μετρητά, κοσμήματα και κινητά!

Όταν δεν παγίδευαν πεζούς, προχωρούσαν σε  διαρρήξεις οικιών, ενώ έκλεβαν και οχήματα για να διαφεύγουν μετά από τις επιθέσεις στους δύο δήμους. Τελικά, έξι μήνες μετά την αρχή της δράσης τους, άρχισε η εξάρθρωση της σκληρής συμμορίας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής. Οι συλλήψεις έγιναν, στην Αγία Βαρβάρα, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών και τη συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας και της Ο.Π.Κ.Ε