Συζητήθηκε στη Βουλή η ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη, με αφορμή την επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Να επαναπροκυρηχθούν θέσεις για τους ΟΤΑ Α’ βαθμού»

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 13 Φεβρουαρίου 2020, η Επίκαιρη Ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη, Βουλευτή ΜέΡΑ25 της Δυτικής Αθήνας, με θέμα «Αναγκαία η επανέκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης για κάλυψη οργανικών θέσεων σε ΟΤΑ Α’ βαθμού», στην οποία απάντησε o Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Η ερώτηση αφορούσε στο αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων και Υπαλλήλων δήμου Αγίας Βαρβάρας να επαναπροκυρηχθούν, με νέα συμπληρωματική πρόσκληση, το σύνολο των υπόλοιπων κενών θέσεων που δεν καλύφθηκαν από την υπ. αριθμ. 32599/01/2018- 1ΠΔ/2018 προκήρυξη, καθώς εργαζόμενοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις και εργάζονται χρόνια στους ΟΤΑ δεν πληροφορήθηκαν εγκαίρως για την προκήρυξη και κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρίτων Αρσένης:

«Το ζήτημα δεν αφορά μόνο στο δήμο Αγίας Βαρβάρας, αλλά σε δήμους σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για εργαζόμενους που πληρούν τα κριτήρια και έχουν ήδη καταταχθεί ως διοριστέοι στο παρελθόν αλλά παρέμεναν αδιόριστοι με προσωρινές συμβάσεις, μόνο εξαιτίας των μνημονίων. Εξάλλου, πρόκειται στις περισσότερες περιπτώσεις για ανθρώπους που απασχολούνται ήδη από τους δήμους, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως της καθαριότητας, και κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι…»