Εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας κατά συναδέλφου τους, με δελτίο τύπου

Δελτίο τύπου μας έστειλαν εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, με το οποίο στρέφονται κατά του π. Προέδρου του Σωματείου τους κ. Οικονόμου Γιώργου.

Μέσω του Δελτίου τύπου αφήνουν αιχμές εναντίον του πως ήταν εξαφανισμένος το προηγούμενο διάστημα και ζητούν από αυτόν να τους αφήσει ήσυχους για να λύσουν τα προβλήματά τους μόνοι τους.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και δήλωση του κ. Οικονόμου επ΄αυτού.

Ο κ. Οικονόμου μας έστειλε επίσης περίληψη από  την παρέμβασή του σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 20 Φεβρουαρίου 2019, επί Δημαρχίας Γιώργου Καπλάνη, στην οποία φαίνεται  πως τα προβλήματα των εργαζομένων τον απασχολούσαν και επί προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου και μάλιστα τα έθεσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου…

Πάντως ας προσέξουν οι εργαζόμενοι, διότι το “διαίρει και βασίλευε” είναι προσφιλές τέχνασμα κάποιων.

Δήλωση Γιώργου Οικονόμου:

Καμιά εμπάθεια ή κακία δεν κρατώ σε όσους λίγους υπό το καθεστώς του φόβου και της τρομοκρατίας συναίνεσαν σε ένα εμφανώς καθοδηγούμενο Δελτίο Τύπου.

Το Δελτίο Τύπου μόνο αυτό επιβεβαιώνει. Την τρομοκρατία και τον φόβο!

Είναι άλλωστε γνωστή η “τακτική τους”. Όταν αδυνατούν να απαντήσουν και να δώσουν λύσεις  στους εργαζόμενους καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις.

Οι εργαζόμενοι, όσοι με συμπαθούν αλλά και όσοι είναι επιφυλακτικοί απέναντί μου γνωρίζουν… Πως μου “χαρίστηκε” θέση Προϊσταμένου σε Τμήμα χωρίς εργαζόμενους και επίδομα θέσης ευθύνης 290 ευρώ για να …μουγγαθώ!!!

ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ …ΔΕΝ ΜΟΥΓΓΑΘΗΚΑ!!! Πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων χαριστικά οφίτσια υποταγής και εξαγοράς σιωπής!!!

Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανα πάντα. Χαμογελαστός και ακέραιος να νιώθω πρώτα από όλα καλά για αυτό που είμαι.

Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 20/2/19 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

4η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΘΕΜΑ: «Ψήφιση του προϋπολογισμού και του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης   του Δήμου Αγίας Βαρβάρας».

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: πρόεδρος σωματείου εργατών και υπαλλήλων Δήμου Αγίας Βαρβάρας και πρόεδρος στην επιτροπή υγιεινής.

Ο κ. Οικονόμου ως πρόεδρος του σωματείου κατέθεσε την άποψη του επί του προϋπολογισμού και έκανε λόγο σε συγκεκριμένους  κωδικούς. Ζήτησε σε  δώδεκα  (12)  να γίνει αναμόρφωση και  να δημιουργηθούνε άλλοι επτά (7) κωδικοί.

Αναφέρθηκε στην επιχορήγηση της ΔΗΚΕΑΒ λέγοντας ότι το ποσό δεν επαρκεί για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι, όπως και για  τις υπερωρίες των μονίμων και των ΙΔΑΧ που οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί, ούτε για τα μισά του προϋπολογισμού.

Επίσης για την υπηρεσία καθαριότητας η πρόσληψη προσωπικού με το ποσό που υπάρχει στον κωδικό, μειώνεται κατά 30%. Όπως και η  δαπάνη για την ασφαλή και γρήγορη εναπόθεση απορριμμάτων στη μεταφόρτωση (Λ. Σχιστού),  μειώνεται κατά 63%.

Έθιξε το θέμα των εξετάσεων και εμβολίων που είναι ουσιαστικής σημασίας για την υγεία των εργαζομένων, παράλληλα με το πλύσιμο των απορριμματοφόρων και επεσήμανε ότι το ποσό που αντιστοιχεί και  στους δύο κωδικούς δεν επαρκεί και ότι σύμφωνα  με την κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ) η δαπάνη και η ευθύνη για τα παραπάνω βαραίνει το δήμο.