Άκυρα τα αυτοκόλλητα που έχουν επικολληθεί στα υπό απομάκρυνση οχήματα, από τους δρόμους της πόλης μας…

Ένα από τα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας είναι και ο μεγάλος αριθμός εγκαταλελειμμένων οχημάτων στους δρόμους της.

Εκτός του γεγονότος ότι μετατρέπονται σε εστίες βρομιάς, καταλαμβάνουν και θέσεις πάρκινγκ στους δρόμους, που πλέον γίνονται δυσεύρετες και το φαινόμενο αυτό θα αυξηθεί με τη λειτουργία του Σταθμού ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας.

Ο Δήμος με σύμβαση με Εταιρεία απόσυρσης αυτών των παρατημένων αυτοκινήτων, ελπίζει να απαλλαγεί από αυτά και από την άλλη να εισπράξει και κάποια χρήματα.

Για να απομακρυνθεί όμως ένα όχημα από το σημείο που είναι παρατημένο, ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο και εάν δεν γίνουν όλα όπως προβλέπονται, τότε οι εμπλεκόμενοι φορείς, ίσως μπλέξουν.

Συγκεκριμένα για να απομακρυνθεί ένα όχημα επιβάλλεται να κολληθεί σε αυτό σχετική ειδοποίηση. Συνήθως επικολλάται αυτοκόλλητο στο μπροστινό τζάμι, με το οποίο ενημερώνεται ο ιδιοκτήτης πως σε 45 ημέρες οφείλει να απομακρύνει το αυτοκίνητό του από το σημείο πριν το πάρει ο γερανός για αναγκαστική απόσυρση.

Ο Δήμος μας τι έχει κάνει όμως;

Έχει κολλήσει σε έναν αριθμό τέτοιων οχημάτων αυτοκόλλητο, αλλά δεν αναγράφει την ημερομηνία ενημέρωσης, για να αρχίσουν να μετράνε αντίστροφα οι 45 ημέρες.

Αυτό σημαίνει πως εάν του κάτσει η στραβή και αποσύρει κάποιο όχημα χωρίς να αναγράφεται η ημερομηνία επικόλλησης του αυτοκόλλητου, ο ιδιοκτήτης θα είναι σε θέση να διεκδικήσει άλλο αμάξι, διότι θα μπορεί να επικαλεστεί πως δεν εξέπνευσε το όριο των 45 ημερών για την απομάκρυνσή του.

Ας πάνε λοιπόν εκείνοι που κόλλησαν τα αυτοκόλλητα και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία σε αυτά.

Επιπλέον το αυτοκόλλητο που έχει επικολληθεί αναφέρει υπηρεσία που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στο Δήμο μας.

Γράφει ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ που ΔΕΝ υφίσταται.

Το αυτοκόλλητο είναι ΑΚΥΡΟ από ΜΟΝΟ του έτσι κι αλλιώς…