Συνάντηση Προέδρου ΠΕΣΥΔΑΠ και Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιή-θηκε χθες συνάντηση του Προέδρου του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρ. Γουρδομιχάλη με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Π. Κουκουλόπουλο.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση του Αν. Υπουργού από την ηγεσία του ΠΕΣΥΔΑΠ αναφορικά με τη δράση περίθαλψης των αδέσποτων ζώων που ήδη εφαρμόζει ο Σύνδεσμος από το 2003, ενώ εκτέθηκαν και οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στην εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος και κατά κύριο λόγο οφείλονται στην επί σειρά ετών μη υλοποίηση της βασικής υποχρέωσης του Υπουργείου για την επιχορήγηση δράσεων περίθαλψης αδέσποτων, όπως προβλέπεται στο Ν. 3170/2003.

Ο Αν. Υπουργός αποδεχόμενος την πολύτιμη προσφορά του ΠΕΣΥΔΑΠ στην περίθαλψη των αδέσποτων ζώων καθώς και στη διαχείριση των ανθρωπονόσων ΚΑΛΑ-ΑΖΑΡ και λύσσας, αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος του ΠΕΣΥΔΑΠ για άμεση επιχορήγηση των δράσεων του. Αίτημα το οποίο πηγάζει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί, όπως και αντίστοιχοι αυτοδιοικητικοί φορείς που ασχολούνται με την περίθαλψη των αδέσποτων και δεσμεύτηκε ότι μέσα στο τρέχον έτος (2014) θα υπάρξει ουσιαστική στήριξη των αυτοδιοικητικών φορέων που έχουν αναλάβει δράσεις περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

Στη συνέχεια, ο Αν. Υπουργός αποδέχθηκε πρόσκληση του Προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ, να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου, προκειμένου να διαπιστωθεί το υψηλό επίπεδο λειτουργίας τους και η επιχειρησιακή ικανότητα και αποτελεσματικότητα του προσωπικού και των στελεχών του.

Με τη λήξη της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ τόνισε: «Είναι σημαντική και ιδιαίτερα τιμητική τόσο για τη Διοίκηση και το προσωπικό του Συνδέσμου όσο και για τους Δήμους που εκπροσωπεί η αναγνώριση από τον Υπουργό του έργου του ΠΕΣΥΔΑΠ και της υποδειγματικής υλοποίησής αυτού παρά τις αντιξοότητες. Από μεριάς μας προσπαθούμε καθημερινά τα μέγιστα, οι δυνατότητές μας όμως εξαντλούνται. Η στήριξη του Υπουργείου είναι εκτός από επιβεβλημένη, επιτακτική. Αναμένουμε λοιπόν άμεσα την υλοποίηση των δεσμεύσεων, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις του έργου που έχουμε αναλάβει».

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημ. Λιντζέρης.