Ομιλία “κατηγορώ” κατά Καπλάνη, από τον κ. Μίχο στα εγκαίνια του Εκλογικού του Κέντρου

Παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου όλων των ηλικιών, ο υπ. Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λάμπρος Μίχος έκανε τα εγκαίνια του Εκλογικού του Κέντρου, στην οδό Ελ. Βενιζέλου 114, πλησίον της Τραπέζης Πειραιώς, το απόγευμα της Τρίτης 2 Απριλίου.

Τα εγκαίνια των γραφείων του, ακολούθησε ομιλία του, η οποία έπιασε όλα τα θέματα σχεδόν που αφορούν την πόλη μας, ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός κατά του Δημάρχου κ. Καπλάνη, για το έργο του.

Ήταν επίσης επικριτικός και με τον κ. Νικητάκη του οποίου ο συνδυασμός συνεργάζεται με τον κ. Καπλάνη και χαίρει ιδιαίτερης μεταχείρισης από το Δήμο, ο οποίος του έχει επιτρέψει να μετατρέψει κεντρικό σημείο της πόλης μας με τα συρματοπλέγματα που έχει βάλει σε κτήριο του σαν το ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ, όπως υποστήριξε.

Τον έτερο επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργιαννάκη, που συνεργάστηκε με τον κ. Καπλάνη δεν τον σχολίασε, διότι έχουν κάποια συγγένεια, όπως ανέφερε.

Ο κ. Μίχος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός με τον κ. Καπλάνη και τον κατηγόρησε πως αγόρασε ένα σπίτι από οφειλέτη του Δήμου, την αγορά του οποίου έκρυβε επί πολλά χρόνια, ενώ είχε την υποχρέωση να τη δηλώσει στο πόθεν έσχες και επιπλέον και σοβαρότερο όπως τόνισε, δεν έχει διεκδικήσει τα χρήματα από εκείνον.

Σε άλλο σημείο της επίθεσης κατά του Δημάρχου, υποστήριξε πως ο Δήμος έδωσε 20.000 ευρώ για τη σύνταξη μελέτης που αφορούσε το Δημοτικό φωτισμό, ενώ υπήρξε προσφορά από άλλον μελετητή με 10.000 ευρώ, για την ίδια μελέτη, που δεν έγινε δεκτή από το Δήμαρχο, υποστηρίζοντας πως τα παραπάνω χρήματα δόθηκαν για να καλύψουν τα έξοδα του προεκλογικού του αγώνα.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά σε 150 εργαζομένους στο Δήμο που είναι απλήρωτοι επί ένα τετράμηνο, ενώ ο κ. Καπλάνης εισπράττει κανονικά το μισθό του, χωρίς να σκέπτεται τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Οι εργαζόμενοι εάν δεν πληρωθούν σύντομα, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, ενημέρωσε τους  οπαδούς του, που παρακολουθούσαν την ομιλία του.

Συνεχίζοντας τον βομβαρδισμό κατά του κ. Καπλάνη, υποστήριξε πως το Δήμο τον διοικεί μια παρέα που κάνει ειδικές εξυπηρετήσεις, ενώ ο ίδιος δεν απαντάει σε ερωτήματα που του έχει θέσει ο ίδιος κατ΄ επανάληψη.

Επίσης έκανε αναφορά σε διάφορες κλοπές δημοτικής περιουσίας που ποτέ δεν εξιχνιάστηκαν, όπως του JCB από το γκαράζ του Δήμου, των μηχανημάτων του WIFI και άλλων,  ενώ υποστήριξε πως ο Δήμος πλήρωσε 45.000 ευρώ για μηχανήματα ηχογράφησης, που ποτέ δεν παρέλαβε, όπως επίσης και μόνωσης στο ΚΕΦΑ, που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.

Ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους πως ο Δήμος δεν έδωσε την απαιτούμενη προσοχή στο θέμα της περιοχής πέριξ της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, που είναι χαρακτηρισμένη σαν βιομηχανική, την πενταετία 2013 -2018, που είχε το δικαίωμα να της αλλάξει χρήση, με ότι αυτό σημαίνει για τους ιδιοκτήτες που έχουν κτίσει εκεί, σήμερα.

Επίσης αναφέρθηκε στο ωράριο του ΚΕΠ της πόλης μας που δεν λειτουργεί τα απογεύματα και ταλαιπωρείται ο κόσμος και τρέχει σε Χαΐδαρι, Περιστέρι, ακόμα και στην Αθήνα να εξυπηρετηθεί.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανασφάλεια που αισθάνονται οι κάτοικοι της πόλης μας από τις συνεχείς κλοπές, διαρρήξεις και επιθέσεις που δέχονται συνεχώς σε όλα τα σημεία της πόλης, ενώ ο Δήμος δεν απαιτεί καλύτερη αστυνόμευση.

Μίλησε για τα θέματα Υγείας που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας, αφού το Νοσοκομείο υπολειτουργεί, οικογενειακοί γιατροί δεν υπάρχουν στην Αγία Βαρβάρα, όπως και Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), με ευθύνη του Δήμου.

Η ομιλία του διήρκεσε περίπου μία ώρα και αναλώθηκε και σε όλα ζητήματα, όπως στη συγκοινωνία, το πάρκινγκ του ΜΕΤΡΟ πίσω από τη Δημαρχία που δεν έγινε, στο γήπεδο στα Ριμινίτικα, στην καθαριότητα και άλλα ζητήματα της πόλης μας. 

Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει την Τ.Ο. της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που τον στηρίζει.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ

Σημειώνουμε πως κατά τη δική μας εκτίμηση, ο κ. Μίχος αναλώθηκε περισσότερο στο τι δεν έκανε ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης, από το τι θα κάνει ο ίδιος, εάν και εφ΄όσον, τον εκλέξει Δήμαρχο, ο λαός της πόλης μας.

Εκτός από γενικολογίες δεν ακούσαμε να λέει θα κάνω αυτό, θα δημιουργήσω το άλλο, θα αποκτήσουμε ένα, δυο, τρία νέα πράγματα.

Κινήθηκε στο γνωστό μοτίβο έκανα εγώ, κατάστρεψε ο Καπλάνης.

Έφερα εγώ, χάθηκαν επί Καπλάνη.

Δημιούργησα εγώ, έγιναν ρημαδιό επί Καπλάνη κλπ, κλπ, κλπ…

Η εφημερίδα μας κατανοεί πως έχει επιλέξει την συγκεκριμένη προεκλογική τακτική, για να πολιτευτεί, ο λαός όμως που σε λίγες εβδομάδες θα πάει στις κάλπες να ψηφίσει, δεν του αρκεί το κατηγορητήριο κατά Καπλάνη.

Σε αυτή την πόλη ζούμε και βιώνουμε τι συμβαίνει.

Για να πάμε να ψηφίσουμε λοιπόν Δήμαρχο για την επόμενη τετραετία, θέλουμε να ακούσουμε προτάσεις και ιδέες που θα αναβαθμίσουν τη ζωή μας.

Ναι φυσικά και συμφωνούμε να καλυτερεύσει η καθαριότητα και να λειτουργεί το ΚΕΠ και το απόγευμα. Φτάνουν αυτά για να αναβαθμιστεί η πόλη μας;

ΕΡΓΑ, τι έργα σκέπτεται να κάνει;

Ο κ. Μίχος γνωρίζει πως η εφημερίδα μας είναι το πλέον φιλόξενο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης στην πόλη μας, περιμένουμε λοιπόν τις προτάσεις του για το αύριο αυτής της πόλης,  να τις δημοσιεύσουμε, για να τις πληροφορηθεί και ο λαός που δεν άκουσε την ομιλία του και να ξέρει τι να προσδοκά από εκείνον, εάν τον ψηφίσει.