«Παράδοση και νεωτερικότητα στον λαϊκό πολιτισμό», η δεύτερη πιλοτική διάλεξη στο ΔΕΑΠ

Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη πιλοτική διάλεξη, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου της πόλης μας.

Η εισήγηση έγινε από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κα Άννα Λυδάκη με θέμα:  «Παράδοση και νεωτερικότητα στον λαϊκό πολιτισμό».

Παλιά γνώριμη αλλά και γνώστης της πόλης μας αφού το βιβλίο της  “Οι τσιγγάνοι στην πόλη: μεγαλώνοντας στην Αγία Βαρβάρα” είναι βασισμένο σε μελέτες και έρευνα που έχει κάνει στην κοινότητα.

Στην διάλεξη παρευρέθηκε και ο πρ. Πρόεδρος του Μαράσλειου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος Παπάς, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΔΕΑΠ, δίνοντας έμφαση στη συνεχή ανάγκη του ανθρώπου για αναζητήσεις και γνώση.

Το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ήταν έντονο και σε αυτό βοήθησε η κ. Λυδάκη, η οποία ζήτησε εάν κάποιος έχει κάποια απορία ή να προσθέσει κάτι, μη διστάσει να ζητήσει το λόγο, ανά πάσα στιγμή.

Με τον τρόπο αυτό αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και τα κέρδη από τη συζήτηση πολλαπλά.

Την κ. Λυδάκη προλόγισε και παρουσίασε στους παρευρισκόμενους, η Διευθύντρια του Δήμου μας κ. Ελένη Σερμέα, η οποία αναφερόμενη στο έργο της ομιλήτριας τόνισε μεταξύ άλλων: