Ο Σαμαράς παίρνει πάνω του την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Τη διαβεβαίωση ότι η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα γίνει παρά τις αντιδράσεις έδωσε ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς παίρνοντας πάνω του μια υπόθεση για την οποία υπάρχει αντίσταση από κόμματα της αντιπολίτευσης, συνδικάτα, δημάρχους και περιφερειάρχες.

«Κάποιοι επιχειρούν να το ματαιώσουν και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Είναι εκείνοι που αντιστέκονται στην προσπάθεια για κάθε αλλαγή και μεταρρύθμιση. Και αντιστέκονται όχι επειδή ιδεολογικά θέλουν δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά επειδή θέλουν να μείνουν ανεξέλεγκτες οι συντεχνίες και τα κυκλώματα που λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο» είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist.
Και πρόσθεσε: «Οι ίδιοι αντιστέκονται και στην αξιολόγηση στο δημόσιο, πράγμα που δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Δεν θα καταφέρουν να την εμποδίσουν, όπως δεν θα καταφέρουν να εμποδίσουν και τις αποκρατικοποιήσεις».

Κατά τον πρωθυπουργό, στην Ελλάδα έγινε η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στον συντομότερο χρονικό διάστημα και γι αυτό η χώρα δεν χρειάζεται δανεικά για να καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες της και αυτό σημαίνει η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος.«Την ανεξαρτησία της χώρας τη διασφαλίζει εκείνος που βγάζει τη χώρα από τα ελλείμματα. Τώρα πρέπει να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους και είμαστε κοντά» διεμήνυσε.

Πηγη:Aftodioikisi.gr