Τ.Ο. Ν. Δ.: Plan C, για Δημοτικές Eκλογές και στο βάθος Plan D… – Ζερβάκης θα στηρίξουμε τους Νεοδημοκράτες, όπου κι αν συμμετέχουν

Η πολιτική είναι ένα όρος και ύπαρξη ρευστή και ασταθής τις περισσότερες φορές.

Την μία στιγμή σου λένε οι πολιτικοί το μεν, εννοώντας το δε, για να καταλήξουν στο αμ, δε!!!, αλλά να εφαρμόσουν τελικά κάτι άλλο.

Αρκετοί πιστεύουν πως είναι φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, διότι όλα κινούνται και τίποτα δεν είναι σταθερό.

Εδώ ολόκληρο σύμπαν και δεν σταματά να κινείται ούτε δευτερόλεπτο, οι ιδέες, αναγγελίες, δεσμεύσεις και ανακοινώσεις θα είναι σταθερές;

Γιαυτό υπάρχουν οι εναλλακτικές κινήσεις ακόμα και εάν κινούνται σε εκ δια μέτρου αντίθετες κατευθύνσεις από τις αρχικές, λόγω γεγονότων και απρόβλεπτων εξελίξεων.

Είναι το γνωστό πλέον σε όλους μας Plan B.

Στην πόλη μας όμως, η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας εξαντλήσει τα Plan A και Plan B, προχωράει προς το παρόν στο Plan C, όσον αφορά τις Δημοτικές εκλογές.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, βάσει των πληροφοριών που έχουμε, υπενθυμίζοντας προηγουμένως, το ιστορικό:

Στις 20 Οκτωβρίου, δημοσιοποιείτε το σήμα της Δημοτικής Παράταξης που ίδρυσε η Τ. Ο. της Νέας Δημοκρατίας της πόλης μας, με ονομασία “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ”.

Plan A:

Στην πρώτη ανακοίνωσή της προς τους κατοίκους της πόλης μας αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Η ¨ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ¨ ήρθε για να αλλάξει σελίδα η Αγία Βαρβάρα.

Προχωράμε ΜΠΡΟΣΤΑ.

Πάμε ΔΥΝΑΤΑ για την Άγ. Βαρβάρα των ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ολοι Μαζί θα κατακτήσουμε την πόλη που θα συμβολίζει την ανάπτυξη, την συλλογικότητα και την διμιουργία.

Ξεκινάμε”.

Το Plan A της Τ.Ο. λοιπόν, είναι η αυτόνομη κάθοδος στις Δημοτικές Εκλογές, για να δει μεταξύ άλλων  η “Νέα Δημοκρατία” στα κεντρικά κλιμάκια, την ανταπόκρισή της στο λαό και να βγάλει τα συμπεράσματά της για την εκλογική της δύναμη.

Ανακοινώνεται μάλιστα και ο προσωρινός επικεφαλής της παράταξης που είναι ο Πρόεδρός της Μανώλης Ζερβάκης.

Plan B:

Μετά από λίγες εβδομάδες ακούγονται διάφορα σενάρια, περί υποχώρησης του Plan A και η Τ.Ο. στρέφεται στο να υποστηρίξει κάποιον από τους ήδη υποψηφίους Δημάρχους με ιδιαίτερη προτίμηση σε Βασιλάκο ή Μίχο. 

Το Plan B λοιπόν τίθεται σε εφαρμογή και αντικαθιστά το Plan A.

Ο Πρόεδρος της Τ.Ο. κ. Μανώλης Ζερβάκης, σε αποκλειστικές δηλώσεις στην εφημερίδα μας, στις 28 Νοεμβρίου, μας ξεκαθαρίζει: “Απαράβατος όρος για τυχόν στήριξη μας με όποιον αποφασίσουμε να συνεργαστούμε, θα είναι αυτή να γίνει δημόσια γνωστή και όχι στα “μουλωχτά” όπως στο παρελθόν”.

Οι συνομιλίες με τους δύο υποψηφίους προχωράνε και ο κ. Μίχος παίρνει προβάδισμα στις συμπάθειες των ηγετικών στελεχών της Τ.Ο..

Υπάρχουν όμως αντιδράσεις από απλά μέλη της Τ.Ο. και απλούς Νεοδημοκράτες.

Οι αντιδράσεις γίνονται γνωστές σε υψηλότερα κλιμάκια της Ν.Δ., ενώ και Βουλευτές της περιοχής μας, συμμετέχουν ενεργά και εκφράζουν την άποψή τους για τον ποιόν θα έπρεπε να υποστηρίξει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην πόλη μας.

Οι συζητήσεις προχωράνε μεταξύ της Τ.Ο. και υποψηφίου Δημάρχου. Έχουν βρεθεί λύσεις και έχουν καλυφθεί ότι κενά προέκυψαν κατά τις συνομιλίες.

‘Ερχεται όμως το Συνέδριο της Ν.Δ. μέσα στον Δεκέμβρη και ανατρέπει μετά το Plan A και το Plan B.

Plan C:

Υπάρχει η εκτίμηση από τη Νέα Δημοκρατία, πως οι Δημοτικές Εκλογές έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σε σχέση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις και έχει δίκαιο σε αυτό το σημείο.

Επειδή οι κοινωνίες είναι μικρές (Δήμοι), οι αντιπαραθέσεις μπορούν να βάλλουν σε κίνδυνο τη δυναμική και την απαραίτητη συσπείρωση της εκλογικής της δύναμης, πράγμα που είναι το τελευταίο που η Ν.Δ. επιθυμεί, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, που πλανάτε στην ατμόσφαιρα το σενάριο περί Βουλευτικών εκλογών πριν τις Δημοτικές ή την ίδια ημερομηνία με αυτές.

Τυχόν αρνητικές,  δυναμικές όμως, αντιδράσεις που υπάρχουν στην στήριξη Μίχου, από την Τ. Ο. της Νέας Δημοκρατίας, ίσως να δημιουργήσουν ρήγματα στην ενότητα της.

Οπότε η Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας εγκαταλείπει το Plan B, δηλαδή την επίσημη στήριξή της στον υποψήφιο που θα επιλέξει και προχωράει στο Plan C,  όσον αφορά την στήριξη σε έναν  υποψήφιο Δήμαρχο.

Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της Τ. Ο. της Νέας Δημοκρατίας της πόλης μας κ. Μανώλη Ζερβάκη, ο οποίος αναφερόμενος σε τυχόν διάσπαση του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας αυτήν την κρίσιμη περίοδο, υποστηρίζει πως δεν θα ήταν ότι καλύτερο να συμβεί για το κόμμα που υπηρετεί με συνέπεια, δεκαετίες ολόκληρες.

Ο κ. Ζερβάκης μας ενημέρωσε πως η Τοπική Οργάνωση δεν θα δώσει επίσημη στήριξη σε κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο, αλλά με ανακοίνωσή της θα στηρίζει όλα τα μέλη της ανεξάρτητα με ποιόν συνδυασμό θα κατέβουν.

Ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει και εάν προχωρήσει σε προσωπική στήριξη κάποιου.

Η Τ.Ο. δεν θα υποστηρίξει επίσημα κανέναν κατέληξε.

Έτσι λοιπόν στην πόλη μας εξελίσσεται αυτή τη στιγμή το Plan C.

Υπάρχει όμως η πιθανότητα, εάν δεν πραγματοποιηθούν Βουλευτικές Εκλογές τους πρώτους μήνες του 2019 και εκτιμηθεί πως δεν υπάρχει κίνδυνος η όποια πρόσκαιρη αναταραχή και αντιπαράθεση μεταξύ των Νεοδημοκρατών οπαδών στην πόλη μας, να μεταφερθεί επί μήνες και να επηρεάσει της μελλοντικές Βουλευτικές εκλογές,  να εμφανιστεί το Plan D…

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Πρόεδρος της Τ.Ο. κ. Ζερβάκης όμως μας αποκάλυψε πως θα είναι απόλυτος στην επιλογή της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη.

“Όποιος λοξοδρομήσει, δεν θα έχει θέση κοντά μας”, τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο ψηφοδέλτιο του κ. Πατούλη, στη δυτική περιφέρεια, θα υπάρξει ΕΝΑΣ μόνο υποψήφιος από την πόλη μας.

Στον κ. Πατούλη έχουν γίνει προτάσεις για δύο συμπολίτες μας και εκείνος θα αποφασίσει ποιόν θα προτιμήσει για το ψηφοδέλτιο του.

Πρόκειται για τους κ.κ. Αντιδήμαρχο κ. Αντρέα Λεωτσάκο και τον επιχειρηματία κ. Λεωνίδα Παπανδρέου.