Άδειασαν οι λιμνούλες από τα λασπόνερα, στον Προφήτη Ηλία για να καθαριστούν

Χωρίς να στάξει στην οδό Υψηλάντους ούτε μια σταγόνα νερού, όπως αντιθέτως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος προχώρησε στο άδειασμα των λιμνών στην πλατεία Προφήτη Ηλία προκειμένου να τις καθαρίσει.

Μετά από επανειλημμένα δημοσιεύματα μας, αντικαταστάθηκε ένα κομμάτι πλαστικής σωλήνας PVC, στον παραπάνω δρόμο και πλέον τα νερά των λιμνών διοχετεύονται σε φρεάτιο ομβρίων που υπάρχει και δε διαχέονται στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, πλημμυρίζοντας την.

Ήταν τόσο απλό, αλλά και αδιανόητο ταυτόχρονα, το γιατί ο Δήμος δεν προχωρούσε στην επισκευή του, που ήταν τόσο μικρού κόστους και ελάχιστης εργασίας, αναγκάζοντας μας σε συνεχή μουρμούρα.

Ας είναι τέλος καλό, όλα καλά.

Οι λιμνούλες με τα συντριβάνια άδειασαν από τα νερά προκειμένου να καθαριστούν από τα λασπόνερα όπως είχαν μεταμορφωθεί από την πεντάμηνη στασιμότητα τους σε αυτές, στις οποίες παρότι υπάρχουν δύο μηχανισμοί σιντριβανιών και οι ανάλογες αντλίες, επί μήνες λειτουργεί μόνο το ένα, στη μία από τις δύο λίμνες που διαθέτουν μηχανισμό, ενώ και ο τεχνητός καταρράκτης στο πάνω  του έργου δεν είναι σε χρήση επί μακρόν, στερώντας τους επισκέπτες της πλατείας από ένα μοναδικό θέαμα.

Οι λιμνούλες αφού καθαριστούν, πιθανότατα να βαφτούν οι πυθμένες τους και τα τοιχώματά τους  και  θα είναι έτοιμες και γεμάτες με καθαρά νερά για τα Θεοφάνια και τον Αγιασμό των υδάτων σε λίγες εβδομάδες.

Βεβαίως η όμορφη πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπως είναι το επίσημο όνομά της, χρειάζεται αρκετές παρεμβάσεις για να γίνει πάλι πολύ όμορφη.

Όμορφη και ασφαλής για το παιχνίδι των μικρών συμπολιτών μας και οι επισκέπτες, ιδιαίτερα από άλλες περιοχές που την επισκέπτονται, χάριν γάμων, βαπτίσεων και άλλων τελετών που γίνονται εντός του Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία, να βρίσκονται σε ένα εξαιρετικής ομορφιάς περιβάλλον.

Μερικές από τις εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι η αλλαγή το δαπέδου στην παιδική χαρά, η προμήθεια νέων οργάνων σε αυτήν για αντικατάσταση όσων έχουν από την πολυετή χρήση χαλάσει, η αντικατάσταση των πολλών σπασμένων φουσκών, στα φωτιστικά της, η επισκευή του ενός από τα δύο τοιχία που υπάρχουν στις σκάλες από την πλευρά της Π. Π. Γερμανού, προς την πλατεία το οποίο έχει κουφωθεί σε μεγάλο μέρος της και ίσως καταρρεύσει.

Επίσης ένα σημαντικότατο έργο που απαραιτήτως πρέπει να γίνει, είναι η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στα σημεία όπου η επιφάνεια των χειλών  των λιμνών είναι στην ίδια ευθεία με το έδαφος της πλατείας και έχουν σημειωθεί πτώσεις ατόμων στα νερά της, με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Το θέμα αυτό το αναφέρουμε στο τέλος του άρθρου μας, που είναι το σημαντικότερο κατά την άποψή μας, ώστε να μη ξεχαστεί από τα στελέχη του Δήμου που θα το διαβάσουν.