Οι γονείς του Α΄ Δημοτικού Σχολείου, για το τουρνουά Μπάσκετ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Τουρνουά Μπάσκετ

Το Σάββατο 3/11 ο Σύλλογος μας διοργάνωσε Τουρνουά Μπάσκετ με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων ασφαλείας των προαύλειων χώρων του Σχολείου μας.

Πολλάκις έχουμε επισημάνει στην Δημοτική Διοίκηση ότι οι πραγματικές ανάγκες του σχολείου μας είναι πολλές.

Κυρίως αυτές που έχουν σχέση με την υγεία και ασφάλεια των μαθητών αλλά και όσων χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους (απογεύματα λόγω έλλειψης γηπέδων στην γειτονιά).

Επισημαίνουμε τον εδώ και 5 χρόνια αγώνα μας ανάδειξης αυτών των προβλημάτων (Πρόβλημα Δόξης, Γήπεδα ακατάλληλα, Κάμπιες κ.λ.π).

Το διαχρονικά αυτά προβλήματα επισκιάζουν όλες τις προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις για την μη επίλυσή τους αλλά κυρίως την παρούσα, η οποία αυτοδικαιολογήτε με επιχειρήματα προσβλητικά για την νοημοσύνη μας, ανίκανη να καλύψει τα ουσιαστικά προβλήματα μας, πέρα από «φτιαχτές» φωτογραφίες αυτοπροβολής με 1/20 κτίριο μπογιατισμένο!

Ας γνωρίζουν όλοι ότι έχουμε ξεκάθαρο ποιος και τι φταίει , για την ελλιπή χρηματοδότηση του Δήμου, όπως και όλων των κοινωνικών δομών.

Για εμάς δεν είναι θέμα ικανότητας ή ανικανότητας , εργατικότητας ή αδιαφορίας αλλά θέμα Δημοτικών αρχών που αντί να προασπίζουν τα δικαιώματα των δημοτών και να διεκδικούν μαζί τους για την κοινωνική πρόοδο, ταυτίζονται με τις Μνημονιακές πολιτικές της λαϊκής αφαίμαξης.

Εμείς ,δεν παρακαλούμε κανέναν, δεν ζητιανεύουμε, απαιτούμε την άμεση ανακαίνιση των γηπέδων μας, με τις σωστές προδιαγραφές με ελεύθερη είσοδο τα απογεύματα.

Συγκινητική η παρουσία παλαίμαχων αθλητών του Μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας , στο τουρνουά μας:

Παπαναγόπουλος Γιώργος

Αλεξιάς Δημήτρης

Αντεριώτης Νίκος

Χατζησμάλης Θοδωρής

Κατρίτσης Γιώργος.

Η συζήτηση μαζί τους ήταν μια αναδρομή στην δημιουργία της Μπασκετικής ιστορίας της Πόλης μας.

Μοναδικά τα λόγια «…το θλιβερό βέβαια είναι ότι όταν ξεκινήσαμε εμείς (1980) να παίζουμε το δάπεδο ήταν αυτό που είναι τώρα, ακριβώς το ίδιο , οι μπασκέτες είναι ίδιες όπως τότε, ακριβώς ίδιες …..αυτό το γήπεδο είναι η ιστορία του Μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας..»

Εμείς ως σύλλογος συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να λυθούν αυτά τα διαχρονικά προβλήματα του σχολείου μας.

Υ.Γ. Στην εκδήλωση μας παραβρέθηκαν με σειρά αλφαβητική οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιάγκας Μιχάλης, Σωτηρόπουλος Δημήτρης, Φέγγη Αλεξάνδρα,η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας και δεκάδες γονείς και μαθητές που παίξανε μαζί μας υποτυπώδες, πολύ προσεκτικό Μπάσκετ για αποφυγή τραυματισμών.

Παρόλα αυτά στην διάρκεια της δίωρης αυτής δραστηριότητας , υπήρξε ο τραυματισμός του μικρού μαθητή Περικλή, που ευτυχώς με την συνάδερφο γονέα νοσηλεύτρια που κάλυπτε την δραστηριότητα μας, μπορέσαμε και του προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες.

Το Δ.Σ του Συλλόγου

4/11/2018