Κλειστό Γυμναστήριο, Βρεφονηπιακός Σταθμός και ΚΗΦΗ, στο “Υπερταμείο”

Ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς, επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου την πόλη μας και συνοδεία του Δημάρχου κ. Γιώργου Καπλάνη, επισκέφτηκε το χώρο και τα κτίσματα, πέριξ του Κλειστού Γυμναστηρίου στην οδό Σιπύλου.

Ο κ. Καπλάνης ξενάγησε τον κ. Βουλευτή στο χώρο που παλαιότερα ανήκε στο Υπουργείο Γεωργίας, εμβαδού περί τα 12 στρέμματα, στον οποίο σήμερα υπάρχουν το Κλειστό Γυμναστήριο, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός “Δημήτρης Παντελιάδης” και το ισόγειο κτήριο που φιλοξενεί τις υπηρεσίες του Κ.Η.Φ.Η., στο χώρο του γκαράζ του Δήμου μας.

Σημειώνουμε πως κατά πάσα πιθανότητα όλα τα κτίσματα που αναφέρουμε παραπάνω συν ένα ΤΟΛ, στον ίδιο χώρο να έχουν περιέλθει στο “ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ”.

Ο κ. Καρράς δεσμεύτηκε να ψάξει και να πληροφορηθεί εάν όλα τα ακίνητα του συγκεκριμένου χώρου είναι δεσμευμένα και να καταθέσει συμπληρωματική ερώτηση στη Βουλή ζητώντας την αποδέσμευσή τους, όπως έκανε την περασμένη Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, με το Κλειστό Γυμναστήριο και να μας κρατήσει ενήμερους.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης σε συζήτηση που είχαμε μαζί του, μας απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει μεταβιβαστεί στο “Υπερταμείο” άλλο ακίνητο του Δήμου μας, πλέον των συγκεκριμένων, ενώ μας πληροφόρησε πως πριν ο π. Υφυπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης αντικατασταθεί, ο Δήμος του είχε ζητήσει, τα συγκεκριμένα ακίνητα να περιέλθουν στην κατοχή του Δήμου, αλλά δεν ολοκληρώθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, λόγω του τότε ανασχηματισμού της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Καπλάνη, ο κ. Αλεξιάδης είχε δει θετικά το αίτημα του Δήμου, σε αντίθεση με την κ. Παπανάτσιου που τον αντικατέστησε και παρά τις επανειλλημένες επαφές που είχε ο Δήμος με εκείνην, δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου.

Εκτός της όποιας πρωτοβουλίας και δράσης,  αναπτύξει ο Βουλευτής κ. Καρράς, ανάλογη πρέπει να είναι η αντίδραση του Δήμου, με κάποια επιστολή ή ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Επιβάλλεται η επίσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, της Διοίκησης του Δήμου, για να εξηγήσουμε πως η Αγία Βαρβάρα δεν έχει περίσσευμα τέτοιων χώρων.

Στην ανάγκη ακόμα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στην περίπτωση της πόλης μας θίγονται δομές που έχουν να κάνουν με βρέφη, νήπια, παιδιά, εφήβους και συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας με ειδικές ανάγκες.

Αυτό πρέπει να το καταλάβει η Κυβέρνηση και να αναθεωρήσει τις καταδικαστικές για την πόλη μας αποφάσεις της.

Επίσης η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας, οφείλει να δραστηριοποιηθεί και να απαιτήσει την αναίρεση της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τα παραπάνω τρία ακίνητα του Δήμου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν σε χέρια Ιδιωτών ή σε όποιο άλλο καθεστώς, ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων της πόλης μας.

Μία πόλη με τα χαρακτηριστικά της δικής μας, δεν αντέχει τέτοια παιχνίδια και αποφάσεις εις βάρος της…

Αυτό το γνωρίζουν τα Τοπικά Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να το μεταφέρουν παραπάνω…