Τον Πανηγυρικό της 28ης Οκτωβρίου ο κ. Πρεντάκης, χωρίς να αναφέρεται στο Πρόγραμμα του Δήμου…

Πικρία υπάρχει στους Κρήτες της πόλης μας, εξ αιτίας του γεγονότος, ότι δεν αναφέρεται στο Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου, ότι η φετινή Επέτειος της εκδήλωσης της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη μας, είναι αφιερωμένη στη συμβολή των Κρητών στις μάχες του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Επίσης τους ξένισε το γεγονός πως ενώ οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου που ήταν αφιερωμένες στη συμβολή των Ποντίων στην επανάσταση του 1821 και στο πρόγραμμα αναφέρονταν η κ. Σαββίδου σαν εκφωνήτρια του Πανηγυρικού της ημέρας, δεν γίνεται κάτι ανάλογο στο Πρόγραμμα του Δήμου για την εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου του 1940, στο οποίο δεν γίνεται ανάλογη αναφορά στον ομιλητή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ…

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Μία από τις ενδοξότερες και γνωστότερες στιγμές του πολέμου, τόσο της χώρας μας όσο και παγκοσμίως ήταν η “ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ” και οφείλουμε όλοι μας να δείχνουμε τον ανάλογο σεβασμό, τονίζουν. Δεν είναι θέμα προσωπικό, αλλά ένα καθαρά Τεκμηριωμένα Ιστορικό  γεγονός.

Πληροφοριακά η εφημερίδα μας αναφέρει πως τον πανηγυρικό της ημέρας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ” κ. Παντελής Πρεντάκης.