Σήμερα 1η Οκτωβρίου, τα αποκαλύπτηρια της προτομής ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ

 

Ολοκληρώνονται από το πρωί οι τελευταίες εργασίες για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ, στον πεζόδρομο, μπροστά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Γιαλίζεται η βάση, καθαρίζεται ο χώρος, φυτεύονται λουλούδια.

Η προτομή τοποθετήθηκε στη βάση της, παρουσία του γλύπτη καλλιτέχνη κ. Άγγελου Βλάσση (φωτό), ο οποίος επικόλλησε και την ταμπέλα με το όνομα του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ. Ανάμεσα στον γλύπτη και την προτομή διακρίνεται η ταμπέλα με την ονοματοδοσία του πεζόδρομου, προς τιμή του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.

Ο καλλιτέχνης  στο παρελθόν έχει φιλοτεχνήσει ακόμα δύο έργα στην πόλη μας, πρόκειται για την προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη που υπάρχει στην ομώνυμη πλατεία της πόλης μας και του Ηρώου που υπήρχε στην πλατεία της Αγίας Ελεούσας, μπρούτζινα και τα δύο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση  και σύντομους χαιρετισμούς.

Στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι και άλλοι παρευρισκόμενοι θα μεταβούν στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, όπου θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές – θριες του Δημοτικού.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου κ. Λευτέρης Καλκάνης θα παίξει πιάνο, που θα μεταφερθεί στο χώρο και θα συνοδεύσει χορωδία του Ωδείου μας.

Θα υπάρξει μπουφές.

Μοναδικό ερωτηματικό είναι ο Καιρός, παρ΄ότι φαίνεται να καλμάρει.

Στην αντίθετη περίπτωση τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Σε στύλο κοντά στην προτομή έχει τοποθετηθεί προβολέας που θα την φωτίζει κάθε βράδυ, ώστε να είναι ορατή και κάμερα ασφαλείας για να αποτρέπει οποιονδήποτε σκεφτεί να τη βεβηλώσει ή να την κλέψει…