Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας συνεδρίασε – Ερωτήσεις προς τη Διοίκηση του Δήμου

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασιλάκος, ζήτησε να μάθει το σκεπτικό της αποστολής επιστολής του Δήμου προς καταστηματάρχες της Βενιζέλου για τα σκουπίδια που πετούν στους κάδους μπροστά από το σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος λέγοντας πως είναι γνωστός εκείνος που τα πετάει και δημιουργεί το άσχημο και ανθυγιεινό περιβάλλον στο σημείο.

Έκανε αναφορά στο έργο που κλάπηκε μπροστά από τη Δημαρχία, λέγοντας πως μας έκλεψαν το μηχάνημα έργων (JCB) μέσα από το γκαράζ, μας έκλεψαν τη σφαίρα, όπως πάνε θα μας κλέψουν και το Δημαρχείο και θα το βρούμε σε κανέναν άλλο Δήμο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κυκλοφοριακές δυσκολίες που συμβαίνουν  πέριξ της οδού Κύπρου εξ΄αιτίας του έργου που γίνεται στο δρόμο αυτόν, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει διέξοδος για τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι μαλώνουν μεταξύ τους από την αδιαφορία του Δήμου να τους ενημερώσει και να τους διευκολύνει.

Εκτός των άλλων θεμάτων  αναφέρθηκε και στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται τις πρωινές ιδίως ώρες στην οδό Αγίας Μαρίνας με τα παρκαρισμένα και από τις δύο πλευρές του δρόμου οχήματα.

Το πρωί το λεωφορείο που εξυπηρετεί όσους θέλουν να πάνε στο Σταθμό του ΜΕΤΡΟ της Αγίας Μαρίνας, μπλοκάρεται από τα σταθμευμένα Ι.Χ. και καθυστερεί να φτάσει στον προορισμό του κατάληξε.

Στη Συνέχεια ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας έκανε τις εξής ερωτήσεις:

Για ποιό λόγο ναυάγησε η συμφωνία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ με το Δήμο για την κατασκευή πάρκινγκ πίσω από τη Δημαρχία;

Τι γίνεται με το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Πριν αρκετούς μήνες πήραμε κάποιες αποφάσεις εξ αφορμής της κεραίας στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Υπάρχουν νεότερα για την τύχη των κεραιών;

Στη συνέχεια ρώτησε πότε ο Δήμος θα εφαρμόσει τη δέσμευση του Δημάρχου για τις θέσεις πάρκινγκ στον πεζόδρομο της οδού Κρήνης, που εξήγγειλε πως θα δοθούν στους πέριξ αυτού κατοίκους που λόγω σταθμού του Μετρό δεν βρίσκουν να παρκάρουν κοντά στα σπίτια τους, αφού όλοι οι δρόμοι ασφυκτιούν από οχήματα, οδηγών που τα παρκάρουν για να πάρουν το Μετρό.

Έκανε επίσης αναφορά – ερώτηση με θέμα τη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη. Υπενθύμισε πως ο Δήμος είχε δεσμευτεί να απομακρύνει τα υλικά που υπάρχουν επάνω σε αυτήν πριν ανοίξουν τα Σχολεία, αλλά αυτά παραμένουν εκεί, δίπλα στο Β΄Δημοτικό Σχολείο.

Επίσης ρώτησε για την πορεία των έργων στη γέφυρα και ζήτησε να πληροφορηθεί εάν με τις συνεχείς παρατάσεις που δίνονται στην κατασκευαστική εταιρεία να ολοκληρώσει το έργο της κατασκευής του αγωγού, εάν αυτό επιβαρύνεται με επιπλέον χρήματα;

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεωργιαννάκης ζήτησε να πληροφορηθεί για το συντριβάνι στην πλατεία του Προφήτη Ηλία που δεν λειτουργεί και για το Δημοτικό φωτισμό που ανάβει καθυστερημένα, αφού πλέον σκοτεινιάζει νωρίτερα.

Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί τι γίνεται με την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης μας.

Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Φέγγη ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί ωρομίσθιοι εργαζόμενοι στο Δήμο είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ υποστήριξε πως τους οφείλονται χρήματα αδειών.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτηρόπουλος ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί δεν εφαρμόζεται η δικαστική απόφαση που αφορά τη μονιμοποίηση τεσσάρων εργαζομένων στο Δήμο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λεουτσάκος έκανε αναφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι στην οδό Εμμανουήλ Δημητρίου και Διστόμου από τα νερά της βροχής, αφού εκεί λιμνάζουν και δημιουργούν προβλήματα.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος απευθυνόμενος στον κ. Βασιλάκο σχετικά με τα όσα ανέφερε για τα προβλήματα στην οδό Κύπρου εξ αιτίας του έργου, δήλωσε πως όλα είναι ανακρίβειες.

Δεν έχει γίνει κανένα ατύχημα.

Δεν έχει υπάρξει καμία διαφωνία μεταξύ των κατοίκων, ούτε έχουν συγκρουστεί.

Προσπαθείτε να μειώσετε ένα τεράστιο έργο είπε προς τον κ. Βασιλάκο.

Για το θέμα της σφαίρας που εκλάπη μπροστά από την είσοδο της Δημαρχίας ενημέρωσε το Σώμα πως η Αστυνομία μελετάει το υλικό από κάμερες ασφαλείας του Δήμου και γύρω καταστημάτων.

Έχουν παρθεί αποτυπώματα και εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως η Αστυνομία θα βρει το δράστη της θρασύτατης αυτής κλοπής.

Όσον αφορά των θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ο κ. Λεωτσάκος ενημέρωσε το σώμα πως η αρμόδια ελεγκτική Αρχή έρχεται, απροειδοποίητα και κάνει ελέγχους και μετρήσεις ακτινοβολίας στα σημεία που υπάρχουν κεραίες σε ακίνητα στην πόλη μας.

Σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη ενημέρωσε πως θα γίνει στην ώρα της, ενώ πληροφόρησε το Σώμα πως ο Δήμος πιέζει συνεχώς τον ΟΑΣΑ για καλυτέρευση της Δημοτικής και Διαδημοτικής Συγκοινωνίας.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης σχετικά με το ζήτημα της συλλογής νερών στο σημείο Διστόμου και Βεάκη, παραδέχτηκε πως υπάρχει κάποιο μικρό πρόβλημα του οποίου όμως η λύση είναι σύνθετη.

Κάτοικος της περιοχής ο οποίος παρακολουθούσε τη Συνεδρίαση του Συμβουλίου, διαμαρτυρήθηκε τονίζοντας πως τα πράγματα δεν είναι όπως τα εμφανίζει ο κ. Σαββίδης, αλλά σοβαρότερα.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Αγίας Μαρίνας, δήλωσε πως αρμόδια για το που παρκάρει ο καθένας στο δρόμο αυτόν είναι η Τροχαία. Εκείνη οφείλει να πάρει μέτρα.

Για το θέμα του Δημοτικού Φωτισμού δεσμεύτηκε πως έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ρυθμιστεί οι χρονοδιακόπτες και τα φωτιστικά θα ανάβουν ενωρίτερα.

Για το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής δεδουλευμένων σε ωρομίσθιους του Δήμου, παραδέχτηκε πως υπήρξε κάποια καθυστέρηση, αλλά θα εξοφληθούν σύντομα αφού άρχισαν να έρχονται στο Δήμο  χρήματα από διάφορα προγράμματα.

Τέλος για το θέμα των τεσσάρων ωρομίσθιων οι οποίοι δικαιώθηκαν δικαστικά αλλά δεν έχει γίνει η πρόσληψή τους ακόμα από το Δήμο, ο κ. Ντάβιος υποστήριξε πως ζητούν επιπλέον πράγματα που δεν μπορούν να εφαρμοστούν, γιαυτό και υπάρχει  καθυστέρηση στην υπογραφή των συμβάσεών τους.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης έλαβε το λόγο όπως το συνηθίζει τελευταίος.

Για το θέμα της επίστολής του Δήμου προς τους καταστηματάρχες της οδού Βενιζέλου υποστήριξε πως η κατάσταση στην οδό Βενιζέλου μεταξύ των οδών  Κολοκυθά και Ηρακλείου είναι απαράδεκτη και πως εάν οι καταστηματάρχες δε συμμορφωθούν, ο Δήμος θα εφαρμόσει ότι προβλέπεται.

“Παρακολουθούμε το θέμα και το σημείο. Καλά θα κάνουν όσοι δε σέβονται περιβάλλον και Δημόσια υγεία να αλλάξουν νοοτροπία” τόνισε.

Για το θέμα του κυκλοφοριακού προβλήματος που παρατηρείται καθημερινά ενημέρωσε πως γίνονται συνεννοήσεις μεταξύ του Δήμου μας και του Δήμου Αιγάλεω για τη μονοδρόμηση   της οδού Αγίας Μαρίνας.

Όσον αφορά την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος ενημέρωσε το σώμα πως έχει στείλει στην Τροχαία τουλάχιστον τρεις επιστολές, εκτός των πολλών τηλεφωνημάτων για το συγκεκριμένο θέμα.

Για το θέμα του σιντριβανιού ενημέρωσε πως ο Δήμος παίρνει προσφορές για την επισκευή του.

Για το θέμα του γκαράζ πίσω από τη Δημαρχεία επί της οδού Κωστή Παλαμά, υπενθύμισε πως όταν ο υπουργός κ. Σπρίτζης ήρθε στην πόλη μας με ευκαιρία την επανένωση της Ελευθερίου Βενιζέλου του έθεσε το ζήτημα, όπως και ο κ. Βαμβακόπουλος της εφημερίδας “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ”, αλλά ο κ. Υπουργός δε δεσμεύτηκε πως θα το υλοποιήσει. Πάντως η πολιτική της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είναι πλέον να μη χρηματοδοτεί την κατασκευή γκαράζ. “Σαν Δήμος όμως δεν το έχουμε εγκαταλείψει σαν διεκδίκηση”, κατέληξε ο κ. Καπλάνης.

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τα νερά που λιμνάζουν στη συμβολή Βεάκη και Διστόμου, ο κ. Καπλάνης ενημέρωσε πως ο Δήμος κατά τη διάρκεια των βροχών παρακολούθησε σε ποια σημεία χρειάζεται παρέμβαση του Δήμου με την κατασκευή επιπλέον φρεατίων και θα τα κατασκευάσει.

Για το θέμα της γέφυρας έγινε ενημέρωση από την Μηχανικό του Δήμου κ. Σέργη, η οποία επανέλαβε όσα είχε αναφέρει σε προηγούμενο συμβούλιο απαντώντας σε ερωτήσεις για το έργο.

Μοναδική διαφοροποίηση υπήρξε στο θέμα απομάκρυνσης των υλικών και εργαλείων που υπάρχουν επάνω στη γέφυρα. Ενώ είχε ενημερώσει το Σώμα πως θα απομακρύνονταν τα υλικά από τη γέφυρα, πριν την έναρξη των Σχολείων (11 Σεπτεμβρίου), στη  συνεδρίαση της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου, πληροφόρησε το Σώμα πως αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αυτή τη φάση.