ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΣΥΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτυχημένη η εκδήλωση βράβευσης πυροφυλάκων και εθελοντών που διοργάνωσε ο ΠΕΣΥΔΑΠ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

και της έναρξης της περιόδου πυροπροστασίας του Όρους Αιγάλεω

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) διοργάνωσε εκδήλωση. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 05.06.2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού, η διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ βράβευσε 30 εθελοντές, την ομάδα πυρασφάλειας του Συνδέσμου, καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και του Δασαρχείου Αιγάλεω για μια σειρά δράσεων που εστιάζουν στην προστασία του Όρους Αιγάλεω:

  1. Επάνδρωση πυροφυλακίων του ΠΕΣΥΔΑΠ
  2. Εποχούμενη 24-ωρη περιπολία  με  οχήματα 4Χ4 στους δασικούς δρόμους.
  3. Εργασίες αποψίλωσης σε εκτάσεις που συνορεύουν με τον οικιστικό ιστό.
  4. Εκτεταμένες δράσεις καθαρισμού με βαριά χωματουργικά μέσα των δασικών εκτάσεων του όρους Αιγάλεω.
  5. Εργασίες αποκατάσταση των δασικών δρόμων από διαβρώσεις και κατολισθήσεις

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από πολίτες εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, περιβαλλοντικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος εκπροσώπησε τη νέα Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, κατέθεσε τον θαυμασμό του για το έργο που υλοποιείται από τον ΠΕΣΥΔΑΠ, ενώ εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας δεν στήριξε τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν για την θωράκιση του βουνού. Από την άλλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Στέφανος Χρήστου, αφού σημείωσε την αξιέπαινη προσπάθεια που συντελείται, δήλωσε την απογοήτευσή του  για το γεγονός ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός δεν εισάκουσε τις εισηγήσεις του για επένδυση σε δράσεις που πραγματοποιούνται σε μια από τις πιο περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, αφού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις εργασίες που υλοποιεί ο Σύνδεσμος  στο  Όρος Αιγάλεω, σημείωσε ότι: «Ευχαριστώ τους εθελοντές και την ομάδα πυρασφάλειας για την αδιάλειπτη παρουσία τους στο βουνό και τον ζήλο που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για την αποτελεσματική προστασία και ανάδειξη του Όρους Αιγάλεω. Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε συνοδοιπόρο τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας, η οποία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Είμαι σίγουρος ότι η Ρένα Δούρου και οι συνεργάτες της θα είναι δίπλα μας και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους».

Τέλος, χαιρετισμό δια επιστολής έστειλαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και ο Γενικός Γραμματέας Πάτροκλος Γεωργιάδης, οι οποίοι δεν μπορούσαν να παραβρεθούν καθώς βρίσκονταν στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.