Εξαιρετική διάκριση του 4ου Νηπιαγωγείου της Πόλης μας, στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (https://openedtech.ellak.gr/) ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2023-2024 και με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι το 4ο Νηπιαγωγείο της πόλης μας, το οποίο συμμετείχε σε αυτόν,  βρισκόταν ανάμεσα στις ομάδες που διακρίθηκαν, με το έργο του «A.I. Can Be My Eye»!

Για την πολύ σημαντική αυτή διάκριση, ενημερωθήκαμε από χαρούμενους γονείς του σχολείου και αναζητήσαμε πληροφορίες από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού (openedtech.ellak.gr), για να ενημερωθούμε αναλυτικότερα.

Σύμφωνα με την παραπάνω ιστοσελίδα, ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, επικεντρώθηκε τη φετινή χρονιά στην ευρύτερη Θεματική ενότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης, και είχε ως στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών.

Στον Διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 2000 μαθητές και 360 εκπαιδευτικοί, με 173 ομάδες από όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ σε 140 ομάδες μαθητών που συνέχισαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, χορηγήθηκε ο εξοπλισμός για να υλοποιήσουν το έργο τους.

Το 4ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας κατάφερε να είναι ένα από τα δέκα περίπου Νηπιαγωγεία που τελικά διακρίθηκαν!

Για μια ακόμα χρονιά αποδεικνύεται ότι το σχολείο συνεχίζει την πολύ καλή δουλειά που εδώ και χρόνια η Προϊσταμένη-Νηπιαγωγός Μαρίζα Μανωλάκη με τις συναδέλφους της, μας έχουν συνηθίσει να βλέπουμε.

Θερμά συγχαρητήρια από την εφημερίδα μας για το έργο τους και με την πεποίθηση ότι και η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη από την φετινή.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η απονομή των διακρίσεων – επαίνων θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη σε ειδική τελετή.

Ελπίζουμε πως και ο δήμος με τη σειρά του θα επαινέσει αναλόγως το 4ο Νηπιαγωγείο και τους εκπαιδευτικούς του, για τη διάκριση αυτή και της πόλης μας.