ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: “Ο καθένας μας είναι απόλυτα ελεύθερος να ψηφίσει κατά συνείδηση”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΚ

Η Δημοτική Ενωτική Κίνηση (ΔΕΚ) θέλει καταρχήν να ευχαριστήσει όλους τους συμπολίτες μας που στήριξαν το συνδυασμό με οποιονδήποτε τρόπο και τον τίμησαν με την ψήφο τους. Θέλουμε να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης σας. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος και ποσοστών, μικρών ή μεγάλων, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την ίδια αγωνιστική πορεία, σταθεροί στις αρχές και τις θέσεις μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους όσους επέλεξαν να διαβούν πολιτικά ορθή οδό και προτίμησαν έναν έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα. Οι αντίθετες πρακτικές δεν τιμούν κανέναν, πόσο μάλλον τον ψηφοφόρο που τις νομιμοποιεί.

Ως σοβαρά σκεπτόμενοι ψηφοφόροι μας επιλέξατε και μας δώσατε τη συγκεκριμένη εκλογική δύναμη, την οποία θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε κατά το μέγιστο δυνατό. Να ανεβάσουμε τον πήχυ της πολιτικής ζωής, ακόμα κι αν κάποιοι είναι ανέτοιμοι και ανώριμοι για τέτοιες αλλαγές. Δεν διαπραγματευόμαστε για κανένα λόγο το πολιτικό μας ήθος, όσο κι αν μας κοστίζει πολιτικά. Κατακρίνουμε και καταγγέλλουμε τη ρουσφετολογία και το μεσαιωνισμό στην πολιτική ζωή της μικρής μας πόλης.

Την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαΐου καλούμαστε ξανά να ψηφίσουμε και να επιλέξουμε μεταξύ των δύο πρώτων παρατάξεων, του νυν δημάρχου κ. Καπλάνη και του πρώην αντιδημάρχου κ. Βασιλάκου. Απόφαση άκρως σημαντική και σοβαρή για το μέλλον της πόλης μας και των κατοίκων της.

Βασική μας αρχή είναι η ελευθερία της γνώμης και της ανεπηρέαστης ψήφου των πολιτών. Δεν πρόκειται να επιχειρήσουμε να χαλιναγωγήσουμε και να δημαγωγήσουμε κανέναν.

Οι δημότες οφείλουν να είναι σε θέση να κρίνουν τις αρχές, τη φερεγγυότητα, τις προγραμματικές θέσεις, τη στελέχωση και την πορεία των δυο δημοτικών παρατάξεων που πλειοψήφησαν και να καθορίσουν τη στάση τους. Η ευθύνη της ορθότερης επιλογής εναπόκειται σε όλους μας και στον καθένα ξεχωριστά. Ας πρυτανεύσει η λογική, η ευσυνειδησία και ας επικρατήσει σύνεση και ομαλές, απόλυτα δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες. Ο καθένας μας είναι απόλυτα ελεύθερος να ψηφίσει κατά συνείδηση, εκείνον που ανάμεσα στους δύο υποψηφίους δημάρχους, είναι πραγματικά πιο ικανός, άξιος και έντιμος για το καλό της πόλης, για το μέλλον των παιδιών μας.

Από την άλλη και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι πρέπει να δεσμευτούν ότι το δημοτικό έργο θα προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς, πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά,με μεγαλύτερη διαφάνεια και αξιοκρατικά κριτήρια, συγκριτικά με το παρελθόν.

Η παράταξή μας είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της προς την κατεύθυνση αυτή, ανεξάρτητα από το ποιός θα εκλεγεί δήμαρχος για την επόμενη πενταετία.

Για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Επικεφαλής
ΝΙΚΗ ΣΙΑΡΑΜΠΗ – ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ