ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης του ΚΚΕ στην Αγία Βαρβάρα, χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις λαϊκές οικογένειες, τη νεολαία της Αγίας Βαρβάρας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο. Η σημαντική ενίσχυση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές στις 18 Μάη 2014, σε σχέση με το 2012, αποτελεί παρακαταθήκη για να σταθεί ο λαός μας την επόμενη μέρα, όρθιος και πιο ισχυρός

Μπροστά στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές, έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας στην οργάνωση του αγώνα των εργαζόμενων και άνεργων, των αυτοαπασχολούμενων για να μπουν εμπόδια  στα νέα μέτρα, για να διεκδικήσουμε ανάσες ανακούφισης για τα καθημερινά, μικρά και μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιήσουν τη συμμετοχή τους στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας και την Περιφέρεια.

Με την ίδια και μεγαλύτερη μαχητικότητα, με πείσμα απέναντι σε εκβιασμούς και αυταπάτες καλούμε τις λαϊκές γειτονιές στην Αγίας Βαρβάρα να ισχυροποιήσουν τη δύναμη του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές στις 25 Μάη. Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να δυναμώσει η αντίσταση στα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ και οι δυνάμεις που τη στηρίζουν.

Στους Δήμους και τις Περιφέρειες που η «Λαϊκή Συσπείρωση» δε συμμετέχει στο β’ γύρο, όπως και στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας καλούμε το λαό, και όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της, να κρίνουν και να ψηφίσουν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, και εκεί που αυτοί οι συνδυασμοί εμφανίζονται με επίσημη στήριξη από τα κόμματα αυτά, και εκεί που εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι – υπερκομματικοί». Ο λαός να δείξει ότι επιλέγει έστω ένα μικρό εκλογικό βήμα απεγκλωβισμού από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την εξουσία των μονοπωλίων και τα δεσμά της ΕΕ. Η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο με τη μη ψήφιση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόρριψη της λογικής του «μικρότερου κακού» στο β’ γύρο και στις ευρωεκλογές. Ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες με βάση αποπροσανατολιστικά διλήμματα, εκβιασμούς, την τρομοκρατία και λόγω του εκλογικού νόμου για τους δύο γύρους, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ! ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ

Είναι ώρα επιλογής και ευθύνης για όλους. Όποιος και όποια δυσανασχετεί, αντιτάσσεται στα μέτρα της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν, προσβλέπει σε πολιτική προς όφελος του λαού, ανεξάρτητα από την επιλογή του στον α’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, πρέπει να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ.

Τα κυβερνητικά κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επενδύουν ξανά στο φόβο, στον εκβιασμό ότι αν καταψηφιστούν, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Θέλουν να παγιδεύσουν το λαό στο σημερινό δρόμο που τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει τη λαϊκή χρεοκοπία. Λένε ψέματα, όταν υπόσχονται ανακούφιση μέσα από την έξοδο στις αγορές. Πάλι οι μεγαλοεπιχειρηματίες βγαίνουν κερδισμένοι και όχι ο λαός, που συνεχίζει να ματώνει στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Στα παλιά μνημόνια διαρκείας και στους μηχανισμούς επιτήρησης θα προστεθούν καινούργια. Αυτήν την αλήθεια κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επενδύει στις ψεύτικες υποσχέσεις ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, ότι ο λαός μπορεί να κερδίσει χωρίς αντίσταση, σύγκρουση με τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ.

Έπεσε πλέον και το τελευταίο «αριστερό» φύλλο συκής του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελούν δημαγωγία τα περί ανατροπής που λέει. Κανένας εργαζόμενος, ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται αριστεροί, ριζοσπάστες, δεν πρέπει να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά συναίνεση, στηρίζει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που έχουν ματοκυλίσει τους λαούς.

Απομονώνουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα σημάνει την καταδίκη των αντιλαϊκών πολιτικών, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει και την αφετηρία, το ισχυρό όπλο που έχει ο λαός μας για να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, αλλά και ταυτόχρονα να ανοίξει το δρόμο για την ελπίδα και την προοπτική, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που κριτήριο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Ο εκλογικός νόμος με τον β’ γύρο νοθεύει την επιλογή του λαού. Το ΚΚΕ δεν υπόκυψε ούτε πρόκειται να υποκύψει σε διλήμματα και να επιλέγει κάθε φορά το μικρότερο κακό, που στο τέλος αποδεικνύεται είτε εξίσου, είτε χειρότερο κακό.