Πρόταση Παγουρτζή για μείωση της τιμής εκκίνησης του ενοικίου των κτιρίων στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ κατά 15%

Στην εκφρασθείσα προ μηνών πρότασή του, για μείωση της τιμής εκκίνησης κατά 15%, του  διαγωνισμού για  την ενοικίαση  δύο κτιρίων εμβαδού περί τα 4.000 τ.μ., εντός της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, επέμενε ο Αντιδήμαρχος της πόλης μας, υπεύθυνος επί των οικονομικών κ. Παγουρτζής,  στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Δηλαδή από τις 12.500 περίπου ευρώ, να κατέβει στα 10.200 ευρώ μηνιαίως.

Την πρόταση υπερψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης με τον κ. Βασιλάκο από την Αντιπολίτευση να ψηφίζει εν αρχή  ΛΕΥΚΟ και να την μετατρέπει στη συνέχεια σε θετική ψήφο, με την προϋπόθεση όμως πως εκτός του ενοικίου για τα κτήρια, ο μελλοντικός ενοικιαστής να καταβάλλει περί τα 500 ευρώ μηνιαίο ενοίκιο για τον τεράστιο χώρο που διατίθεται ως πάρκιγκ και εξυπηρετεί δεκάδες οχήματα όλων των μεγεθών.

Η πρόταση του Αντιδημάρχου για μείωση της αρχικής τιμής του ενοικίου βασίστηκε όπως έγραφε και η εισήγησή του στην οικονομική κρίση.

Ο κ. Βασιλάκος απέναντι σε αυτό το επιχείρημα αντέταξε πρόσφατα στοιχεία που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας, βάσει των οποίων η σημερινή Εταιρεία που νοικιάζει το χώρο, είχε αλματώδη αύξηση στα κέρδη της τα τελευταία χρόνια, πράγμα που σημαίνει πως η οικονομική κρίση που επικαλέστηκε ο κ. Παγουρτζής δεν την  επηρέασε. Επίσης αναφέρθηκε και στο σημείο που βρίσκονται τα ακίνητα και είναι πέραν του δέοντος κεντρικό, κοντά στο ΜΕΤΡΟ και στις δύο Εθνικές οδούς.

Ο Αντιδήμαρχος επέμενε όμως στην αρχική του τοποθέτηση, μη απορρίπτοντας όμως την πρόταση του κ. Βασιλάκου για την εκμίσθωση του χώρου πάρκιγκ, εντός συμβολικού τιμήματος.

Η πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής θα έρθει σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τελική απόφαση.