Γιάγκας: “Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας οφείλει να αξιοποιήσει την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής”

Σε κλίμα συναντίληψης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, η συνάντηση του πρόεδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κου Ανδριανού Μιχάλαρου και του Δ/ντή, κου Μιχάλη Γιάγκα, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κο Κώστα Μουτζούρη.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η ίδρυση των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.) που προβλέπονται από το Νόμο 4521/2-03-2018 (ΦΕΚΑ΄ 38) και αναφέρονται στους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια σε αυτό.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά τόνισε την ανάγκη προσαρμογής των διετών αυτών προγραμμάτων σπουδών στις συνθήκες της αγοράς εργασίας και της επιχειρηματικότητας και έθεσε τις υπηρεσίες του, την γνώση του και την εμπειρία του στη διάθεση του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης, αφού ευχαρίστησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά για την πρωτοβουλία του, δεσμεύτηκε ότι θα αποτελέσει άμεσο συνομιλητή μόλις ξεκινήσουν οι διαδικασίες ενεργοποίησης των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.).

Γιάγκας: “Και ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας οφείλει να επεξεργαστεί σχέδιο”

Σχετικά με τις παραπάνω δυνατότητες που προκύπτουν από τον παραπάνω νόμο και την ίδρυση του Π.Δ.Α., ο Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης μας κ. Μιχάλης Γιάγκας έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Και ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας οφείλει να επεξεργαστεί σχέδιο για να αξιοποιήσει προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, τώρα, που ξεκινούν οι διαδικασίες εφαρμογής του ν. 4521/2-3-18, να προσέλθει με θέσεις στη διαβούλευση.

Το θέμα το έθεσα ως ερωτήματα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ελπίζω να το δει με σοβαρότητα η Δημοτική αρχή”.