Κατάληψη στο 2ο Λύκειο της πόλης μας από μαθητες, με συνοπτικές διαδικασίες…

Μικρή ομάδα μαθητών του 2ου Λυκείου της πόλης μας προχώρησε σε κατάληψη του Σχολείου την Τετάρτη 7 Μαρτίου, επειδή δεν έχει έως τώρα δηλώσει κάποιος καθηγητής πως θα τους συνοδεύσει στην τετραήμερη εκδρομή τους.

Εάν δεν βρεθεί καθηγητής τελικά να τα συνοδεύσει, πιθανότατα η εκδρομή να ματαιωθεί.

Αυτό ήταν ένα από τα αιτήματα που είχε θέσει μικρή ομάδα μαθητών και προχώρησαν στην κατάληψη του Σχολείου, χωρίς να έχει προηγηθεί Συνέλευση των μαθητών και σχετική απόφασή τους, όπως προβλέπεται. Σημειώνουμε πως είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο, σε μικρό χρονικό διάστημα, από μικρή ομάδα μαθητών, στο ίδιο Σχολείο.

Ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Βυθούλκας σε επικοινωνία μας, μας επιβεβαίωσε τον λόγο της κατάληψης και μας ενημέρωσε πως ενημέρωσε τον Αντιδήμαρχο κ. Ντάβιο και την Ένωση Γονέων να σπεύσουν στο Λύκειο για να αποφασίσουν από κοινού με τους μαθητές για την πορεία και την εξέλιξη της κατάστασης.

Στο Λύκειο όντως έφθασαν ο Αντιδήμαρχος κ. Θεμιστοκλής Ντάβιος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Καπελέρη.

Αρκετοί μαθητές πάντως  βρίσκοντας λουκέτο και αλυσίδα στην εξώπορτα, αποχώρησαν από το Σχολείο και το σημερινό μάθημα ματαιώθηκε. 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος καθώς και ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Βυθούλκας ζήτησαν από τους μαθητές να ανοίξουν το σχολείο και να συζητήσουν μαζί τους για τα θέματα που τους απασχολούν.

Πράγματι το Σχολείο άνοιξε και πραγματοποιήθηκε συζήτηση χωρίς να παρθούν όμως τελικές αποφάσεις επί των αιτημάτων των μαθητών.

Σημειώνουμε πως η τετραήμερη εκδρομή των μαθητών των τάξεων Α΄και Β΄δεν είναι θεσμοθετημένες, όπως εκείνη της τελευταίας τάξης του Λυκείου.

Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει ηρεμία στο Σχολείο ο κ. Βυθούλκας άφησε να εννοηθεί πως θα συμμετείχε και εκείνος στην εκδρομή προκειμένου αυτή να πραγματοποιηθεί και να πέσουν οι τόνοι.