Υπογράφηκε από τον υπουργό κ. Σταθάκη η συνέχιση του έργου “ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ” στην πόλη μας

Υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, η απόφαση για τη συνέχιση του έργου “ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ”, την οποία είχε προαναγγείλει ο προκάτοχός του κ. Σκουρλέτης σε επίσκεψή του στην πόλη μας, προ διετίας.

Αφορά το έργο ανακατασκευής συμπλέγματος τεσσάρων πολυκατοικιών στην οδό Σίφνου, με ενεργειακά υλικά, με στόχο τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης αλλά και την φιλικότερη προς το περιβάλλον ύπαρξη τους.

Για το θέμα της συνέχισης του έργου η Δημοτική Αρχή ευρίσκετο σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο και το γραφείο του κ. Υπουργού, έως την ευτυχή κατάληξή του. Βεβαίως δεν έληξε το ζήτημα με την υπογραφή και χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση της πορείας των διαδικαστικών ζητημάτων και πίεση εφόσον απαιτηθεί.

Η μία και μοναδική πολυκατοικία που ολοκληρώθηκε στην πρώτη φάση, είναι πράγματι πολύ καλή και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες της περιοχής. Η φωτογραφία μας είναι χαρακτηριστική, αφού σε αυτήν διακρίνεται η τελειωμένη πολυκατοικία και δεξιά της μία από εκείνες που θα ανακατασκευαστούν

Ενθαρρυντικό αυτή τη φορά γεγονός  που συνηγορεί πως ίσως τα έργα αρχίσουν σύντομα, είναι πως το έργο της  αναμόρφωσης των πολυκατοικιών  είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο λήγει το 2020 και εάν δεν έχει πραγματοποιηθεί έως τότε θα χαθούν τα χρήματα.

Το επόμενο στάδιο είναι η δημοπράτηση του έργου και η εκκίνηση των εργασιών.

Το όλο εγχείρημα εποπτεύει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).