Όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την ενοικίαση κτιρίων στη ΒΙΟΧΡΩΜ, θα κάνουμε ταμείο…

Σε λίγες εβδομάδες κλείνει χρόνος από τότε που ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας με επιστολή του στην Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, καταγγέλλοντας παρατυπίες στη διαδικασία του διαγωνισμού που έκανε ο Δήμος για την ενοικίαση δύο στεγασμένων χώρων στη ΒΙΟΧΡΩΜ, κατάφερε να ακυρώσει το Διαγωνισμό.

Η εφημερίδα μας τον Φεβρουάριο του 2017, είχε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο (φωτό παρακάτω):

Από τις παρατυπίες τις οποίες ο κ. Γιάγκας επικαλείτο καταγγέλοντας τον διαγωνισμό ήταν, πως ο μισθωτής δεν είχε αδειάσει τα κτήρια προκειμένου να μπορεί να πάρει μέρος σε αυτόν, όπως επίσης πως η Εταιρεία δεν είχε καταθέσει εγγυητική επιστολή, όπως προβλέπεται.

Η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση λοιπόν μετά και τις επανειλημμένες επιστολές Γιάγκα ακύρωσε τον Διαγωνισμό και όπως γράφαμε πριν λίγες ημέρες ο Δήμος ανακοίνωσε καινούργιο.

Η όλη διαδικασία προβλέπει ο διαγωνισμός να έχει τέσσερα στάδια:

1. Εαν δεν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος για ενοικίαση του χώρου την πρώτη φορά επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός (την πρώτη φορά δεν εμφανίστηκε κανείς).
2. Εαν δεν εμφανιστεί και τη δεύτερη φορά, (θα γίνει αρχές του νέου έτους)
3. Πάμε για τρίτο διαγωνισμό.
4. Εαν συνολικά τρεις προσκλήσεις ενδιαφέροντος αποβούν άκαρπες, τότε         οποιοσδήποτε μπορεί να εμφανιστεί και να παζαρέψει το ενοίκιο με το Δήμο.

Απ΄ότι φαίνεται εκεί θα οδηγηθούμε.

Στο τέλος της διαδικασίας, θα δούμε εαν ο κ. Γιάγκας έπραξε καλώς ή κακώς καταγγέλοντας την τότε διαδικασία, η οποία παρά τις “παρατυπίες” της, εξασφάλιζε στο Δήμο ένα σημαντικό ποσόν από τα ενοίκια του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε δημοσιεύσει σε παλαιότερα άρθρα μας, ο Δήμος με την Εταιρεία είχαν έλθει σε κάποιο συμβιβασμό, χωρίς όμως να είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία αφού δεν είχαν υπογραφεί συμφωνητικά (σήμερα εισπράττει 13.500 ευρώ μηνιαίως).

Εαν ο Δήμος με την καινούργια διαδικασία και διαγωνισμό που διενεργείται με “θρησκευτική ευλάβεια”, όσον αφορά την εφαρμογή των τύπων και των κανόνων, πετύχει να πάρει υψηλότερο ενοίκιο, τότε ο κ. Γιάγκας θα δικαιωθεί για την επιλογή του να καταγγείλει το διαγωνισμό και αυτός να ακυρωθεί, αφού το οικονομικό αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι καλύτερο για το Δήμο.

Εάν όμως δεν εμφανιστεί υποψήφιος ενοικιαστής (που απ΄ότι φαίνεται δεν υπάρχει, αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε)  που να είναι πρόθυμος να πληρώνει υψηλότερο ενοίκιο και ο Δήμος αναγκαστεί να νοικιάσει το χώρο με χαμηλότερο ενοίκιο από αυτό που εισπράττει σήμερα ή είχε συμφωνήσει με την Εταιρεία, ο κ. Γιάγκας θα είναι υπόλογος των πράξεών του.

Ελπίζοντας το καλύτερο για το Δήμο μας και το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος για τα ταμεία του, περιμένουμε το αποτέλεσμα  της διαδικασίας, όταν αυτή ολοκληρωθεί…

Τότε θα κάνουμε ΤΑΜΕΙΟ και ο καθένας θα εισπράξει το μερίδιο που του ανήκει…