Άστοχη κυκλοφοριακή μελέτη, λόγω των έργων κατασκευής αγωγού ομβρίων στην οδό Αφροδίτης

Η τρίτη φάση του έργου που αφορά την κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων, στην οδό Αφροδίτης και συσχετίζεται  με τη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη, ξεκίνησε.

Συνεργεία σηματοδοτούν σήμερα Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, τους γύρω δρόμους που θα καθοδηγούν τα οχήματα για το πως θα βρεθούν στην Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δυστυχώς όμως κατά την ταπεινή μας άποψη, η κυκλοφοριακή μελέτη που θέλουν να εφαρμόσουν και  κανένας δεν θα τηρήσει, είναι εξόφθαλμα ΑΣΤΟΧΗ.

Η μελέτη προβλέπει: τα οχήματα που κινούνται στην οδό Παλαιών Πολεμιστών με κατεύθυνση τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, να στρίβουν αριστερά  και να κατεβαίνουν την οδό Κουντουριώτου.

Στην οδό Καραολή αναγκαστικά θα κάνουν δεξιά για να βρεθούν στην Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αντί να αφήσουν τα οχήματα να συνεχίσουν την Παλαιών Πολεμιστών (πάνω φωτό) και να πέσουν μετά από ΕΝΑ οικοδομικό τετράγωνο στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα κατευθύνουν στην οδό Κουντουριώτου, πράγμα που σημαίνει θα περνούν από ΠΕΝΤΕ κάθετους δρόμους πριν βρεθούν στη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι κάτοικοι της περιοχής γίνονται μάρτυρες σχεδόν καθημερινά τροχαίων ατυχημάτων στην Κουντουριώτου και στις κάθετους οδούς της, σκεφτείτε τώρα με τη διοχέτευση επί πλέον οχημάτων τι πρόκειται να συμβεί.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος που καλέστηκε από κατοίκους της περιοχής και πήγε επί τόπου στην οδό Κουντουριώτου κατανόησε το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα τώρα.

Η παραμικρή αλλαγή στην κυκλοφοριακή μελέτη της περιοχής σημαίνει νέες καθυστερήσεις στο έργο και επιπλέον χρόνο για τη διάνοιξη της γέφυρας της Στέφανου Σαράφη.

Έτσι λοιπόν συνιστά προσοχή στους οδηγούς και υπομονή στους κατοίκους, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έργα στην οδό Αφροδίτης, που κατά την εκτίμηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου θα έχουν τελειώσει πριν τα Χριστούγεννα.

Μακάρι να τελειώσουν τα έργα σε αυτό το διάστημα που υποστηρίζει η Τεχνική Υπηρεσία, αλλά ανεξάρτητα από το χρόνο που θα διαρκέσουν αυτά, δεν έπρεπε η Τεχνική Υπηρεσία να είχε απορρίψει αυτήν την μελέτη;

Γιατί να δημιουργηθεί αυτό το διαφαινόμενο χάος σε ΔΕΚΑ οικοδομικά τετράγωνα;

Ειδικότερα μάλιστα  στη γωνία Κουντουριώτου και Καραολή, θα γίνει του Κουτρούλη το πανηγύρι…