Εκστρατεία καθαρισμού από τη Β5 ΝΟΔΕ

Σε σημαντικές πρωτοβουλίες δράσης, προχωράει το τελευταίο διάστημα η Β5 ΝΟΔΕ. Μετά από κάλεσμα που απεύθυνε στις τοπικές της οργανώσεις,  στελέχη της προχώρησαν σε εθελοντικό καθαρισμό ενός μεγάλου τμήματος της Λεωφόρου Σχιστού, γύρω από το Διομήδειο Βοτανικό Κήπο. Η κίνηση αυτή αποτελεί υλοποίηση της εξαγγελίας της Ν.Δ, για άνοιγμα προς την κοινωνία, με στόχο και τη διάσωση του περιβάλλοντος.

Πρωινό Κυριακής

Το ραντεβού δόθηκε γύρω στις δέκα το πρωί, στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Λεωφόρο Σχιστού. Δεκάδες μέλη της εφοδιασμένα με σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσης, καπέλα για τον ήλιο και κυρίως γεμάτα διάθεση, άρχισαν να καθαρίζουν το δρόμο κατά μήκος και των δύο πλευρών. Οι σακούλες άρχισαν να γεμίζουν με κάθε λογής απορρίμματα.

Τα περισσότερα προέρχονται από ασυνειδήτους, που τα πετάνε όλες τις ώρες από τα παράθυρα των αυτοκινήτων. Από την άλλη έκπληκτοι έμειναν δεκάδες διερχόμενοι οδηγοί, αντικρίζοντας πρωινό της Κυριακής εικόνα προσφοράς και εθελοντισμού, από κομματικά μέλη. Οι σακούλες γέμισαν και άρχισαν σιγά-σιγά να ξεχειλίζουν. Ο ιδρώτας από τα πρόσωπα των εθελοντών έτρεχε. Ταυτόχρονα όμως διάχυτη ήταν η ικανοποίηση τους, στο γεγονός ότι συνέβαλαν να αλλάξει η εικόνα προς το καλύτερο, σε ένα κομβικό κομμάτι της Δυτικής Αθήνας. Σημαντική ήταν και η συνδρομή υπαλλήλων του Διομήδειου Κήπου που βοήθησαν στον καθαρισμό και στην κυκλοφοριακή ρύθμιση.

Γιώργος Κώττης: «Οι περιβαλλοντικές μας δράσεις θα συνεχιστούν»

Παράλληλα ο διευθυντής του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου Στέλιος Σούλιος, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Β5 ΝΟΔΕ Γιώργο Κώττη και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Τους συνεχάρη για αυτή τη σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία, που μεταξύ άλλων θα συμβάλει σημαντικά και στην πυροπροστασία της περιοχής. Μην ξεχνάμε πως τα προηγούμενα 24ωρα σημειώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή του Δαφνίου. Χάρη όμως στην έγκυρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δήμου Χαϊδαρίου, η φωτιά σβήστηκε εγκαίρως.

Από την πλευρά του ο κ. Κώττης του υποσχέθηκε, πως το προσεχές διάστημα θα δρομολογήσουν δεντροφύτευση εντός του Διομήδειου Κήπου. Ήδη έχουν εξασφαλιστεί 5.000 δεντράκια για αυτό το σκοπό. Ανάλογη δραστηριότητα θα αναπτύξουν και στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες του Νομού Αττικής. Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες το συγκεκριμένο πάρκο επισκέφτηκε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας με το δικό του τρόπο ένα οικολογικό μήνυμα από τη Δυτική Αθήνα.

Ακόμα-σύμφωνα με πληροφορίες μας- η Β5 ΝΟΔΕ δρομολογεί εκτύπωση και διανομή φυλλαδίων στο ίδιο κομβικό σημείο. Σκοπός τους θα έχουν, την ενημέρωση όλων των διερχομένων και την προτροπή για ένα καθαρότερο περιβάλλον. Ευχόμαστε το χθεσινό παράδειγμα της Β5 ΝΟΔΕ, να το ακολουθήσουν και άλλα στελέχη της Πειραιώς και όλες οι νομαρχιακές της οργανώσεις.

Από το Γραφείο Τύπου της Τ.Ο. της Ν.Δ. Αγίας Βαρβάρας