Επιστρέφει ο κ. Γιάγκας για το θέμα ενοικίασης χώρου στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ…

Αγία Βαρβάρα 3-7-2017

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Κος ΚΑΠΛΑΝΗΣ;
ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ 5.000 Τ.Μ. ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ π. ΒΙΟΧΡΩΜ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΓΙΑ 9 ΛΟΓΟΥΣ

Είχα τονίσει, κατά τη μακρά συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24/5/2017, στους Αντιδημάρχους και στους συμβούλους της πλειοψηφίας (ο κ. Καπλάνης απουσίαζε από τη συζήτηση του θέματος αφήνοντας τους άλλους να εκτίθενται) ότι και η νέα απόφαση, για απευθείας ανάθεση της ενοικίασης των χώρων στη π. ΒΙΟΧΡΩΜ (84/2017), στερείται νομιμότητας και θα απορριφθεί.

Παρά τις προειδοποιήσεις μου η πρόταση της Διοίκησης Καπλάνη υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία. Καταψηφίστηκε από τους συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Αγία Βαρβάρα ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ», (Γιάγκας, Σωτηρόπουλος) και από την κ. Σιαραμπή (ψήφισε Λευκό) επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Ενωτική Κίνηση».

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε για 9 λόγους την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκθέτοντας με τον τρόπο αυτό τον κ. Καπλάνη, τους αρμόδιους αντιδημάρχους, αλλά και τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Επί ένα και πλέον χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2016, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί αγωνιωδώς, με προσχηματικούς διαγωνισμούς και μεθοδευμένες διαδικασίες, να επαναμισθώσει στον ίδιο ενοικιαστή ακίνητα συνολικής στεγασμένης επιφάνειας 5.000 τμ μειώνοντας το μίσθωμα κατά 25%. Τα διαφυγόντα έσοδα θα ανέρχονταν στο ποσό των 40.000 ευρώ το χρόνο. Με τις παρεμβάσεις μας, τη χρονιά αυτή τις 40.000, τις εισέπραξε ο Δήμος. Σημειώνεται ότι μείωση κατά 25% είχε γίνει και το 2011 στον ίδιο ενοικιαστή.

Καταγγείλαμε, ως συνδυασμός, από την αρχή την ακολουθούμενη διαδικασία ως σκανδαλώδη. Δικαιωθήκαμε. Τα ελεγκτικά όργανα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξέδωσαν τρείς (3) διαδοχικές αποφάσεις με τις οποίες, ακύρωσαν την πρώτη απόφαση του ΔΣ, απέρριψαν την ένσταση του Δήμου, και ακύρωσαν και την δεύτερη απόφαση της διοίκησης Καπλάνη για απ’ ευθείας ανάθεση.

Η μέχρι τώρα έκβαση της υπόθεσης, μπορεί να επιβεβαιώνει τις θέσεις, τις απόψεις και την τεκμηρίωση που προβάλαμε, όμως, ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ. Κανένας δεν μπορεί να επιχαίρει με τη γύμνια και την ανικανότητα της Δημοτικής αρχής, παρά μόνο να προβληματίζεται για τη Διοίκηση της Πόλης και τη συσσώρευση των προβλημάτων.
Μετά και τη νέα εξέλιξη ο κ. Καπλάνης υποχρεούται να βγει στην επιφάνεια και να δώσει εξηγήσεις, ο ίδιος προσωπικά, για την εμμονή του στις παρά το νόμο μεθοδεύσεις. Τόσο ο ίδιος, όσο και η Διοίκησή του συνολικά, οφείλουν να επανεκτιμήσουν τη στάση τους και να επανέλθουν στη νομιμότητα.

Μιχάλης Γ. Γιάγκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίας Βαρβάρας
Επικεφαλής Συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»