Σκουρλέτης για συμβασιούχους: “Δεν θα μονιμοποιηθούν όλοι”

Στην παραδοχή ότι δεν είναι εφικτή η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που απασχολούνταν στις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας μέχρι την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μέσω των διαγωνισμών ΑΣΕΠ που δρομολογούνται, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για πρώτη φορά από το 2010, και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, υποστηρίζοντας πως «κάποιοι έφαγαν με δέκα μασέλες». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν είναι εφικτό να αποκτήσουν μόνιμες θέσεις εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας μέσω του ΑΣΕΠ όλοι οι «παρατασιούχοι», καθώς οι διαδικασίες θα είναι ανοιχτές για όλους.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι με τους διαγωνισμούς για μόνιμες προσλήψεις δεν θα υπάρξει κανένα νομικό πρόβλημα λόγω αυξημένης -αλλά λελογισμένης- μοριοδότησης στους συμβασιούχους στην καθαριότητα, όπως σε παλαιότερους διαγωνισμούς που αφορούσαν συμβασιούχους, όπως στην περίπτωση των ΚΕΠ.

«Έχουν υπάρξει προηγούμενα τέτοιου είδους. Το τελευταίο ήταν των εργαζομένων των ΚΕΠ, όπου εκεί υπήρξε κάτι αντίστοιχο, μία λελογισμένη μοριοδότηση που αναγνωρίζει μία πραγματική εργασιακή εμπειρία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Αν τους βάζαμε όλους, θα λέγατε για κομματικές στρατιές ημετέρων», απάντησε με αιχμηρό τρόπο ο υπουργός Εσωτερικών, στην παρατήρηση δημοσιογράφου στην διάρκεια της εκπομπής ότι δεν καλύπτονται όλοι οι συμβασιούχοι.

Πηηγή: Aftodioikisi.gr