Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!» είναι το κεντρικό σύνθημα της μεγάλης πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΜΕ, οι απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς είναι βήμα κλιμάκωσης για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 17 Μάη.

Η συγκέντρωση άνοιξε με το μονόπρακτο «Εξεύρεση εργασίας» του Μπρεχτ, το οποίο παρουσίασαν μέλη της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ. Το συγκεκριμένο μονόπρακτο ανήκει στο έργο «Τρόμος και Αθλιότητα στο Γ’ Ράιχ».

Έπειτα απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι και ο Ανέστης Μεταξάς οργανωτικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην Coca Cola Θεσσαλονίκης. Η κεντρική ομιλία είναι σε εξέλιξη από τον Γιώργο Πέρρο, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει δρώμενο που αναφέρεται στον πόλεμο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει πορεία με προορισμό την αμερικάνικη πρεσβεία.

πηγή: Aftodioikisi.gr