Επίσκεψη του 1ου Γ.Ε.Λ. Αγίας Βαρβάρας, στην Ένωση Κρητών της πόλης μας

ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ

Απ την επίσκεψη τμήματος του σχολείου μας (στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας για τον πολιτισμό) στον φιλόξενο χώρο της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας η “Μεγαλόνησος”.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Παντελής Πρεντάκης μας ξενάγησε στην Ιστορία και τις ποικίλες δράσεις του συλλόγου, πολιτιστικού αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα.

Ο σύλλογος απαριθμεί 1500 μέλη. Λειτουργούν μεταξύ άλλων προγράμματα εκμάθησης κρητικών χορών και παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου (ανάμεσα τους και οι δικές μας Λαμπρινή και Νίκη) για τη θερμή φιλοξενία.

1o ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά την επίσκεψη του Α’1 στο σύλλογο Κρητών στις 8/03/2017.

Ο σύλλογος αυτός ιδρύθηκε κατά το 1958 στις 16 Ιουλίου,γίνονται μαθήματα 3 φορές την εβδομάδα σε έναν ζεστό χώρο για τους μικρούς, τους εφήβους, τους ενήλικες αλλά και για τους μεσήλικες.

Μας δέχτηκαν, μας μίλησαν για το νησί τους, και μας παρότρυναν να επισκεφθούμε το νησί αυτό.

Τους ευχαριστούμε πολύ, για την πληροφόρηση και για τις γνώσεις που μας προσέφεραν, μας είπαν επίσης για τις διοργανώσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογος Κρητών και οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζαμε τις διοργανώσεις αυτές που πραγματοποιούνται από το Σύλλογο αυτό στην πόλη μας την Αγία Βαρβάρα.