Συμβουλευτική περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στους εκπαιδευτικούς για τους πρόσφυγες

Καινοτόμο και ανθρωποκεντρική εκπαιδευτική δράση στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Σκαραμαγκά πραγματοποίησε ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Ανταποκρινόμενη στις ενταξιακές ανάγκες του προσφυγικού πληθυσμού και τις ανάγκες οργάνωσης της εκπαίδευσής του, η διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ αποφάσισε με σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να στηρίξει ουσιαστικά το εκπαιδευτικό έργο των φορέων που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υποψήφιος διδάκτορας Δημήτρης Μπανούσης και ειδικός σύμβουλος του Προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη παρείχε εξειδικευμένη επιστημονική καθοδήγηση στους εκπαιδευτικούς της δομής πάνω σε κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής συνεδρίας οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά ζήτησαν την καθιέρωση της συνεργασίας. Τέλος, αποφάσισαν ότι αντιπροσωπεία τους θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου για να παρακολουθήσει την επιχειρησιακή δράση του ΠΕΣΥΔΑΠ.


Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά
τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452